Analfabeter i skimiljøet

Som den akademiker jeg er så gremmes jeg til stadighet av friflyt-lesernes elendige rettskrivning. Språket mange av dere bruker er på barneskolenivå (maks. 5. klasse), og jeg er således meget bekymret for skisportens omdømme. I et forsøk på å forhindre at den gemene hop ser på skikjørere som en ansamling 15-årige gutter med dysleksi og store bukser, så vil jeg her presentere en liten liste med huskeregler som kanskje kan hjelpe dere litt på vei ut av det analfabetiske uføret:--- Vilken=>hvilken --- hvet=>vet --- alltid komma foran "men" --- vist=>dersom --- da/når=>den gang da, hver gang når --- 0g/å=>sett inn "at" istedenfor "og/å", dersom bruken av "at" høres fornuftig ut; brukes "å", eks: liker at hoppe at løpe =>liker å hoppe og løpe ----- Dette er bare en liten del av de feilene som stadig begås her på forumet, kommer ikke på flere for øyeblikket. Skjerp dere! Dannede folk får hodepine av å lese innleggene deres. På forhånd takk.

Og det første som møter meg etter å ha skrevet mitt innlegg er "bjørnar" som presterer å bruke 24 utropstegn etter overskriften på sitt innlegg. Det holder lenge meg ett !

...og den eneste som gidder å kommentere innlegget mitt er meg selv..

Burde du holde deg alt for god til å kritisere dylektikere. Det ser ut til at du ser ned på de som er dyslektiske. Forsåvidt realtivt vanlig blant snobbete akademikere, men du av alle burde kunne formuler deg bedre. Eller er det slik at dyslektikere ikke er like bra som andre? Når man sitter på elfenbenstårnet og skriker ut sitt nedrige budskap burde man rett og slett passe på at rumpa ikke er så full av vaselin at man siger ned på det.

Skaff eg et liv! Idiot

Det var ikke ment som noen kritikk av dyslektikere. De kan ikke noe for at de sliter med stokkingen av bokstaver. Kritikken var ment mot de som ga faen i å lære rettskriving på skolen og dermed forpester det norske skriftspråk med sine grove stave- og gramatikkfeil.

husker frå barndommen følgende lille "regle": "Dom som sier at du e dom dom e dom dom"... burde funke for "Idiot" også........

Drit i Mr. K.Verrulant. Smak på navnet hans. Slutt å svar på syke innlegg som ikke har noe med ski og gjøre. Håper dette blir siste ord slik at innlegget faller ut raskest mulig!

særlig i en barnehage som denne....

hmm! jaja, jeg ser nå på dette forumet som et sted hvor man kan uttrykke seg i "muntlige former" altså ikke være så formell. Skrive litt mere som man prater.. Tror det er mange som føler det samme..så dersom du irriterer deg over dette og trekker en konklusjon i den rettning at ski folk er på 5 klasse nivå, så er ikke du en såkalt "akademiker", men en wannebe eller lettere sagt en dust.. Hilsen en som egentlig ikke bryr seg noe om det du sier. Du skriver som du vil, og jeg skriver som jeg vil.

Du burde ta en titt på din egen rettskriving, før du kritiserer andre. Kverulant staves slik, med en "r". Ellers er jeg for så vidt enig i kritikken din. Er dette sms-generasjonens folkesykdom?

Jeg tror ikke du har sjønt det med forum og andre ting "K. Verrulant". Folk skriver hit fårdi at de vil ha tips om utstyr og sånn, de bryr seg ikke om folk skriver feil, bare de får tips om utstyret de lurer på! Du har fullstendig misforstått!

Blir ikke akademiker av å gå på folkehøyskole!!! Gå å legg deg

 
Annonse
Annonse
Annonse