Alpinist omkom i Hemsedal i formiddag!

Tragisk!

Men det jeg lurer på om det var snowboardern på 41år som døde som jeg har lest er par steder eller alpinisten på 60 som døde??

62-åringen

Det er altfor mye udugelige folk i bakkene her nå om dagen.... Sikter særlig til dansker... Fuck Danmark... Dansker ut av Norge. Flere vil dø!!

Det bør gjøres noe for å hindre at folk som ikke kan stå på ski i det hele tatt forviller seg ut i bakker der det finnes uoversiktlige heng og slikt... Og - det er en interessant tanke, hvordan det hadde vært i norske anlegg uten danskene. Leste et sted at noe sånt som 85% av de alvorlige ulykkene har dansker involvert, kan det stemme?

Knokkelekspressen heter flyet som Europeiske reiseforsikring bruker for å hente skadede hjem fra alpene. Danskene utgjør ca 70% av de som blir hentet hjem til de nordiske landene.

Nå hadde det seg sånn at det var ikke den danske gutten sin skyld... Det var heller ingen stor uoversiktelig hengkant der ulykken skjedde. Men uansett så er det jo fryktelig trist når en sånn ulykke skjer.

Vi må huske på at det er turistene som sørger for å holde f.eks. Hemsedal igang. Nå er det slik at alle har en gang vært nybegynnere på ski. Danskene er så uheldige at de må reise langt for å øve seg, mens vi nordmenn bare kunne gå ut i hagen. Vi må ikke bli så arrogante at vi skjeller ut nybegynnere fordi de ikke kan kjøre (ennå). Jeg kjenner forøvrig dansker som sannsynligvis er bedre enn de fleste på dette forumet. Hvis man ikke vil møte nybegynnere i bratte heng, eller tråkkende i pudderet, kan man jo bare ta en topptur. Men i et alpinanlegg må du regne med dem. For ikke å snakke om barn, de er ikke alltid like lette å se, eller forutse. Skikjørere uten bretterfaring bør også lære seg at man på brett har en blindsone. Avpass farten! Husk at den raskeste, eller den som kommer ovenfra, eller bakfra, har ansvaret !

Er så enig så enig Powderdog...

Powderdog har helt rett!

mye av skylden er alpin annleggenes skyld. de burde merke/skrive at man ikke skal sitte under hengkanter eller krysse løyper uten og se seg for, dette er jo en selvfølge for oss men ikke for danskene.
det burde også vært en slags ski-lapp som viser at du er ansvarlig nok til og bevege deg ut i en bakke!

Førerkort for å kjøre ski?? Har vi ikke nok regler i Norge allerede? Lars: tenk først - deretter poster du på forumet.

Altså, finnes det ikke skipatruljer? Når noen må bruke rumpebremsen ned en hel bakke bør noen kanskje henvise de til bamsebakken?

Powderdog her sier mye fornuftig, og jeg kjenner også dansker som er bedre enn meg selv på ski, men det er like fullt et problem? Det er liksom en grunn til at bakkene er fargekodet... Jeg har også lært å stå på ski en gang - og benyttet meg av disse.

Det er fristende å tenke i retning av førerkort for alpinbakker - ettersom "kjørereglene" tydeligvis ikke er opplagte for alle. Man stopper liksom ikke midt på motorveien! En håpløs idé selvfølgelig, men likevel...

Finnes mange dårlige dansker på ski, og noen av de gjør dessverre visse situasjoner utrygge i bakken. Men som nevnt tidligere skyldtes ikke ulykken i Hemsedal den danske gutten, men sannsynligvis stor fart fra mannen som kom bakfra

kjenner ikke så bra til episoden i hemsedal men, man må jo få lov til å kjøre fort på ski!

Dette er særlig et problem i parken, ski skole instruktører i Hemsedal tar gjerne med seg 10 - 15 Danske barn på "guidet" tur, de liker å oppholde seg på kulen av hopp og i landingene!!! Dette må det bli en slutt på. Parken i Hemsedal suger, men det blir ikke no bedre av å ha masse kids der som ikke vet hva de driver med.

Dette er skremmende folkens !
Det er HELT SELVFØLGELIG at den som kommer i høy fart ovenifra har vikeplikt og skal kunne stoppe dersom noe kommer i veien - også under et heng. Hva om det står et barn rett under henget som du bare gir på over !!

Har selv opplevd å bli nedkjørt av en tulling på snowboard som kjørte fortere enn han hadde kunnskaper til. Jeg hadde hjelm og veier nok til at jeg ikke ble slengt avgårde. Tenker bare med skrekk på hva som kunne skjedd om det var et lite barn som hadde blitt truffet isteden. Det kunne fort blitt fatalt.

Det er ingen unnskyldning at folk står på uoversiktlige steder. Før eller siden vil det være noen som står akkurat der og du kan ikke forvenmte at små barn skal tenke så langt. Derfor: Kjør forsiktig - også over heng. Samme regler som gjelder i trafikken: Du skal kunne stoppe på den distansen du kan se - uansett !!

Vil du kjøre fortere får du heller komme deg utenfor løypene så du har fjellet for deg selv eller begynne med utfor i ordnede forhold.

Hilsen en som er drit lei drittunger som kjører fortere enn de har kunnskaper til !!!

Jeg mener vi kanskje burde fått en slags sertfisering på ski.At instruktører skal vurdere løpere om de er egnet til å stå i hvilke bakker.Det er altfor mange idioter i bakkene!!

Nå er vel faktisk mange dansker på vei til å ta "lappen" på ski. Dansker er så vidt jeg veit utrolig mye flinkere enn dårlige nordmenn til å ta og melde seg på skiskoler og kurs... Kanskje vi burde tenke litt på alle de norske tulllingene i bakken isteden?

 
Annonse
Annonse
Annonse