Alpene I vinter

Hei alle sammen!
Vi reiser til Alpene for første gang denne vinteren og trenger noen tips. Hvor bør vi dra? Kjører mest offpist og liker god stemning smile Helst noe billig! Har vært litt rundt på nettet og sjekket med overnatting og sånn, men finner bare hoteller og dyre leiligheter. Finnes det pensjonat eller ungdomsherberger? Internettsider vi bør sjekke ut?

St. Anton er jo en klassiker med hensyn til stemning og offpist. Kan være fordel å være mobil (les bilbasert) for å få utnyttet puddermulighetene fullt ut (lech/ sonnenkopf), men skibussene funker også bra. Stikk innom bokhandelen øverst i hovedgata (gågata) der har de bra utvalg i guidebøker

Glemte å si at prisnivået i St. Anton generelt er relativt høyt, men det finnes anstendige bed&breakfast steder til en brukbar penge. Sjekk www.stantonamarlberg.com, der har de mange steder med online booking pluss bra med linker til andre tilbud

RAS

Jeg har kun erfaringer fra "La France", og ovennævnte steder står som noget af det bedste i min offpiste-bog.

Der er også La Grave, men det kræver gode kunskaber med offpiste og færdsel... (ingen pister, men super offpiste).

Jeg har aldrig set pensjonat eller ungdomsherberger på destinationerne, men en bil vil helt klart gøre det billiger da du så kan bo lidt under destinationen. Ellers vil det også ofte være billiger selv at booke lejligheder osv. Det krever mere arbejde for at finde de rigtige priser, men der er klart penge at spare.

Det kan også være billiger at booke rejse gennem fx. Tyske selskaber.

Andermatt og Disentis ligger ikke så langt fra hverandre, i "skyggen" av engelberg.. Disentis er vertfall og anbefale. Var litt uheldige med været i andermatt..

Også Dolomiti Superski i Italia.. Et ENORMT skianlegg.. Har bare kjørt i delen ved Arabba, men var slettes ikke verst.. Toppen var vel på 3300 og noe..

Prisene der vi var var svært hyggelige sånn som jeg husker det.. Husker ikke helt prisene, og har lite og sammenligne med, men det var vertfall ikke dyrt..

Jeg var i alpene i fjor vinter, da i Val d'Isére, og det kan jeg trygt anbefale i alle fall i forhold til størrelsen på anleggene, heiser, kapasitet, koselig by, stor kjørehøyde -over 3000moh, grei offpiste. Jeg dro på restplass i slutten av januar med leilighet og heiskort for 3600,- Til vinteren tenker jeg pådet samme, ligge og lure rundt juletider på nettet på jakt etter restplasser - men spørsmålet blir hvor er det knall og dra?
God tur, forøvrig!

med norwegian tur/retur Munchen. Noen som vet hvordan man kommer seg derfra til st.Anton? takk for alle gode tips forresten!

Are

Val d'Isére er jo tidenes dyreste sted med mye barne familier.

Hvis man e 4 er leiebil Opel Vectra stasjonsvogn e.l. løsningen. Husk skistativ! Koster mellom 2400,- og 3200,- avhengig av utleieselskap.

Det blir mye togbytter ellers hvis man skal satse på slikt...

Anbefaler siste års meritter: Alpe d'Huez, Val Thorens, Bad Gastein, Obergurgl. 2007 får du ikke vite før etter vinteren...

Alpe d'Huez har store muligheter for off-piste på toppen, mer er noe sårbart i dårlig vær. Da stenger heisene på toppen og det er veldig oppkjørt lenger ned.

Val Thorens er uendelig mange heiser og bakker, men ikke så mange off-piste muligheter som rocker hvis du ikke leier guide.

Bad Gastein er fint hvis du gidder å rusle litt i skogen. Ta også turen til SportGastein for flott off-piste i godvær.

Obergurgl / Hochgurgl ble reisemål pga. navnet, men viste seg å være fantastisk!!! Ikke så mange som vil konkurrere med deg om å lage spor utenfor løypa.Her er alle muligheter for å være førstemann hver dag. Anbefales varmt!!!

God tur!

Jeg og to kompiser skal leie bil fra Salzburg, og planen er 3 skidager i Zillertalarena og 3 dager i Skiamade (Flachau,Flachauwinkl,Zauchensee) Har lest og hørt mye bra om stedene, men aldri opplevd de selv, så det blir interesant. Når denne uken er over parkerer vi bilen og drar til Saalbach for en uke med ski, øl og kraftig ompa ompa afterski på Hinterhag!

BTW: Bil er genialt om man vil bo rimelig. Vi skal leie en 4 roms leilighet på 100 kvadrat. For den betaler vi 60 euro dagen. Da er det 15min kjøring til heisene.

Skulle gjerne tenkt meg til alpene. Har planer om å reise til Zurich. Skibakkene skal vist ligge bare en time i fra bil fra med bil. Det hadde vært evig konge i vinter!!

Jeg vil også anbefale St.Anton.
Var der i fjor og reiste via Zurich. Som skrevet tidligere bør du kjøpe deg en off piste guide for området. Disse kan kjøpes hos bl.a Arlberg Sport.
Jeg kjøpte selv boken "Offpiste - all around the Arlberg...with 3D-Maps" absolutt å anbefale. Flotte bilder å forklaringer over linjer og hvordan man kommer seg ditt.
Reiser du ditt vil jeg også anbefale Sonnenkopf, mindre folk og mye mindre oppkjørt. Har også erfart flere ganger at når tåken tjukner til i St.Anton området så skinner forsatt solen og sikten kan være helt topp i Sonnenkopf området.

God tur!

Kan du ikke bare bo med brodern i Davos da?

noen som vet hvor lang tid d tar å kjøre mellom zurich og st.anton, med bil?

Vi tok buss. Det går busser direkte mellom flyplassen i Zurich til St.Anton. De noterer ned hvor du skal overnatte, og kjører deg så og si til døra. Husker ikke helt hvor lang tid det tok, men lurer på om det ikke var ca. 2-2,5time

Tog til St. anton kan anbefales, ligger på hovedlinja øst/vest i Alpene, billig mange avganger.....Veldig enkel transfer fra Munchen ihvertfall, jeg kjenner ikke forholdene fra Zurich like godt

ifølge www.viamichelin.com så tar det ca 2 timer

god tur!

Jeg skal kjøre til st. anton 25 november, men skal hjem til jul 23 desember og ned igjen 26. Er det noen som vet hvor mye det koster for tog fra Munchen? Hvor lang tid tar det? Eller om det lønner seg å kjøre bil frem og tilbake.

Ganske sikker på at det er 41 euro pr. vei. Tar sånn ca. 3,5 time med alt fra 1-2 skifte av tog. Ikke no stess å ta tog! Funker bra!

 
Annonse
Annonse
Annonse