Aldersgrense i parkene?

Endelig er vinteren godt i gang, og det skal bli deilig å komme seg ut på ski igjen.
Har i den anledning en bønn til alle ski-anleggene i dette landet.
Få en øvre aldersgrense i pipene & parkene.
Slik at vi kan slippe disse frustrerte 30-åringene som stadig skal utsette seg selv og andre for fare.
La ungdommen få holde på uten innblanding av disse "gamlingene."
Sett en grense ved 25 år.
Det bedrer miljøet og sikkerheten betraktelig.

og du er hvor gammel? ingen som er over 25 som driver å hopper nei.

Vi er helt enige i at noen tar opp denne problemstillingen.
Så får vi satt ord på et stort problem som mange har tiet om.
Har forresten noen fortalt ES dette?
Sjekk førerkortet ditt.
Det er noe som ikke stemmer vedrørende din alder, og ditt aktivitetsnivå.

Noen av de beste jibberne har fylt 30... JF Cusson er ikke akkurat noen tenåring lenger... I Canada hørte jeg om et eget park-pass, som kostet ca 10 kr per dag (i tillegg til heiskort.. det var også sesongkortmuligheter for ca 50-100 kr). Det gjorde at tilfeldig forbipasserne idioter (aka "frustrerte 30-åringer", og nybegynnere) ikke slang innom og gjorde seg til latter. Betaler du litt ekstra for parken, kan du også forlange at den er i tipptopp stand.

Greit nok at noen av de aller beste "jibberne" har fylt 30 år.
Det finnes altfor mange "wannabes" som er 30 år og eldre.
Disse er glemt at de ikke er 18 år lenger.
Hold dem borte fra parkene for alltid!!

Dette blir vel like enkelt som å holde 16-18-åringer borte fra afterski... Kan vi ikke alle sammen holde hverandre i hånda og være enige om at det viktigste er å ha det moro på snø? Grinebitere som skal ha ting for seg sjæl har vi ikke behov for! (det blir forresten stadig vanskeligere å skillle folk som prøver seg på ironi, og de som bare er duster i dette forumet...)

Enig med Are jeg. Tror det at det vil bli problematisk på sikt med aldersgrense i diverse deler av bakken/parkene. For å dra dette lenger, så synes jeg aldergrensa på afterski burde være 23 år.. surprised) *dette var selvfølgelig en spøk. La oss ha det kult i det hvite element. Uavhengig av alder..

Det burde kansje innføres forskjellige heiskort til forskjellige deler av bakken, evt tillegsavgift som nevnt over her.

smile fin ein dette IROni smile

..på hvor gammel Terje Håkonsen er f.eks. Skal vi banne alle over 25 år i parkene, haha. Nei, banne alle som tar splithopp med gule ski klær heller

Hyggelig at denne aldersgruppen vil være ute og boltre seg i bakkene.
La de uansett praktisere disse frekke "splitthoppene" et helt annet sted.
De virker også patetiske i sine "out-of-date" bekledning.
Håper at flere støtter dette synspunktet.

kanskje et bevis som kan dokumenterer dine ferdigheter på ski. så kan det stå vakter i parken og sjekke alle...dette skal også gjelde resten av skianlegget. må ha S for å kjøre svart løype...alle som ikke har beviset blir henvist til "danskebakken"...

der holder det med brett og NG i sideskrens....

Gjeldr dette alle skianlegg, eller får vi + 40 egne destinasjoner, i så tilfelle vilke. Greit å vite........

Alder er det beste seleksjonskriteriet uansett når det er snakk om aktiviteter på snø. De få som ikke passer inn i kategoriene får holde det for seg selv.
Generelt er jeg for seleksjon i det meste. La oss problimatisere og gjennomregulere alt.
Telemarkkjørere bør uansett holdes unna pudder, de lager så uartige spor og ødelegger med det fjellets framtoning uansett alder.

FY FANEN KONGEN, HOLDE TELEMARKKJØRERE UNNA PUDDER, DET ER JO ENESTE MÅTEN OG KJØRE PUDDER PÅ. GÅ HEM OG S*G DEG KONGEN(OG KJØP DEG NOEN TELEMARKSKI OG LÆR DEG OG KJØRE PUDDER EN GANG FOR ALLE

tror det er en ørliten sjanse for at kongen prøvde å være sarkastisk.. ikke så lett på internett... jeg stemmer for billig, uprøvd parkpass - slik unngår vi tilfeldige forbipasserende i parken.

I.R. Oni har absolutt et poeng. Selv er jeg over 25 og for lengst funnet ut at jibbing ikke er noe for meg. Men noe forbud er unødvendig fordi dette regulerer seg selv på sikt. Vondt i legga og følelsen av å bli ydmyket er stort sett det jeg får ut av å oppholde meg i parken. Som en fisk på land med andre ord. At vi over 25 kan ødelegge for dere unge og fremadstormende tror jeg faktisk. En stor del av de som skader seg av egen dumdristighet er men over 25 som overvurderer sine evner og fysikk. I Trysil er kapasiteten på ambulanser så sprengt p.g.a. alpinanlegget, at det går ut over lokalbefolkningens sikkerhet. Følgen av dette blir sannsynligvis at de større parkfasilitetene forsvinner.

Det maa vel vaere nivaaet og ikke alderen som har noe aa si?
Er jaevla irriterende med "gamle nybegynnere", enig med det. Men det er faen saa fett med oldiser som drar paa!!

Paa den andre sida. Oevre aldersgrense er vel like teit som nedre aldersgrense. Alltid kjiipt naar du maa bremse i parken pga en 12. aaring, men han maa jo faa kjoere skal han bli god!
SANT!!?????

Tja er for såvidt villig til å holde meg unna parken jeg, om småungene i bytte holder seg til parken og skianlegget. Dvs ikke driver å kødder i fjellsider og brattheng og utsetter både seg selv og andre for fare. Hvertfall ikke før de har tilegnet seg et minimum av erfaring i å vurdere vær og snødekket.

kongen er den største dusten her inne jallefal!!
holde telemarkskjørere unna pudder!?
det er det dummeste jeg har hørt på leeeenge!!

Noen av oss som har levd lenge (30+), ser det som et nødvendig onde å lære dere drittunger god stil og satsing i parken, derfor er vi nødt til å svinge innom en gang i blant. Hvis ikke hadde dere fortsatt sust rundt på snowbladesene som dere brukte i fjor.
Husk også at det faktisk var vi som fant opp pipes og big jumps, og dette skjedde omtrent samtidig som vi rundpulte mødrene deres på afterski.

 
Annonse
Annonse
Annonse