Åre vs Oppdal

Så på nyhetene i dag. Åre vil prøve å trekke norske skiturister fra midt-norge, spesielt oppdal, og over grensen til Åre neste år. Dette fordi det er alpin vm der. Det vil vel kanskje skje. Hva tror dere vil skje med oppdal hvis skifolket blir værende i Åre de neste åra?

på at skifolket blir igjen i åre etter alpin-vm..

Åre er et fint sted, for all del, men oppdal er lett mye bedre.

Åre vs Oppdal?

OPPDAL

har fjell og muligheter Åre ikke kan friste med!!! Er enig i at de kanskje har hakket bedre burger på Broken enn på Opp&Ne, og ekstremt bedre cover band på afterskien, men når det gjelder skikjøringen så stiller Oppdal i en annen klasse (bortsett fra fire-fem dager i året), så tror Oppdal vil klare seg finfint jeg smile Når det er sagt, Oppdal hadde ikke tatt skade av litt småshining av heisanlegget... ryktene sier det er mange bra planer på gang, så vi må vel bare å smøre oss med tålmodighet og se hva som skjer.


K.

er kommer for å bli !

Ofe

Tror faktisk Maråker får en ny storhetstid når de utvider heisanlegget der. Meråker er jo tidligere kåret til et av nord-europas beste offpiste anlegg (den tiden det var nok snø og stolheisen fra bunnen gikk). Tror endel tar turen dit framfor Oppdal/Åre om litt

"oppdal er kommet for å bli"..

Oppdal kom vel for 50 år siden...

mellom Oppdal og Åre selve driftinga. Oppdal har slitt med innbyrdes kiving, en tid hadde de til og med flere heiskort for totalområdet (og prøvde å selge det ut som et fortrinn!), mens ALT på Åre er strøkent! Pluss tenkningen/logistikken; Kommer du fx med tog til Åre, så er all transport fra jernbanestasjonen uproblematisk. På Oppdal er selv det et problem. Også har de EU priser på utelivet, da... Men ikkeno av dette har med skikjøring å gjøre, begge stedene er jo svært egnet til det, uansett....

Etter det jeg har forstått har Oppdal, altså stedet/dalen blitt til gjennom flere årtusner, naturen har skapt skibygda oppdal. Og det har seg ikke sånn at Oppdal bare poppet opp for 50 år siden. Tenk gjennom det du skriver før du publiserer det! smile

La alle dra til Åre! Da blir det mindre folk og mer pudder på oss andre....

oppdal er en koselig liten skibygd. la den forbli det, ikke et utbrukt hull som hemseldal.

Mangel på kunnskap er kjipern! Jeg kan tenke meg at du aldri har vært i Hemsedal!! Skistar har selv sagt at Hemsedal
er et av de skistsdetene i norden med størst potensial!
Du er vel en sånn kar som stoler på alt som står i "se og hør" kan jeg tenke meg!!

i hemsedal er liksom alle heisene samlet på samme fjellet. i oppdal er heisene mye mere spredt. hemsedal er kanskje ikke noe "hull" slik jeg tidligere sa, men jeg mener at hemsedal er oppskrytt av oslofolk.

...av de som besøker Oppdal orket å bevege seg lenger utenfor løypene enn varmestua, så hadde de oppdaget de unike mulighetene området byr på.
Da hadde ikke denne versus-greia engang vært et tema.
Åre blir en kommersiell fis i trøndelagsvinden til sammenligning.

det er helt sykt hvor my bedre åre er enn oppdal. de har 3 muligheter for park. en vanskelig linje, en middels og en lett.

Oppdal er 3dobbelt så stort som åre. men åre har my mere utesteder enn hva de har i oppdal + at det er et mye bedre miljø i åre når vi snakker om hvordan folk er og alt sånn. Og de er ikke mere enn 1000 innbyggere der. Å det vil si hvor mye de satster på heis. For da de starte med å bygge sin første heis kan de vel ikke ha vært mere enn 200 innbyggere, og da fikk de sine første turister på den en lille heisen de hadde da og de bygde nye heiser for hvert år, og sånn har de håldt på hele tiden til de har fått flere og flere turister og innbyggere.

 
Annonse
Annonse
Annonse