Åre V.S Oppdal

Bor i Trondheim og ska ha me sessongkort enten på Oppdal eller i Åre, så hvilket sted skal jeg gå for? Snøforhold er avgjørende!

Dei siste åra har det vert svært lite snø på Oppdal. I fjor var det knapt vits i invistere i dagskort, om ikkje sesongkort.

Prisane på korta er ganske så like:

Oppdal 3400 NOK/ 3200 før 15.11
Åre: 3500 SEK

Åre er kanskje meir stabilt og har i utgangspunktet meir tilby, men har ein flaks med snøforhold er Oppdal fantastisk.

Det er hakket kortare å kjøre til Oppdal også. (Ikkje mykje)

Vanskeleg å svare på dette.

Du kommer til å måtte kjøre på is med ditt sesongkort i Oppdal/Åre, mens det samtidig er himmelsk pudder i Åre/Oppdal!

Kutt budsjett på andre ting og bli en puddershopper: Oppdal, Åre, Topptur, Vassfjellet, Gråkallen, Meråker, osv. Snøforhold bestemmer!

ute på fosen ligger et lite anlegg som heter haugsdalen, egentlig vil jeg ikke snakke om denne fantastiske lille plassen..hehe,menmen. Ta ferja over til rørvik (fra flakk(10 min fra trh)) og kjør en halv time innover i dalen, her finner du backcountry du har drømt om! så må du jo ha årskort i vassfjellet da + kanskje åre, for å få litt wannabe alpestemning! oppdal tar vi med storm og sniker i heisen i påska.
god tur

Haugsdalen - masse høydemeter der ja. ca 10 meter eller noe sånt. Og drittunger i felleskjøpetklær.

tror det skal være mulig å kjøpe sesongskort for studenter i åre for 2600-2700.- skal selges på gløshaugen en eller annen gang nå snart.. noen som vet når??

selger sesongkort i åre for rundt 2800 eller no, torsdag 21/10 og en dag til, tror det er fredagen, henger oppslag rundt om på skolen

Noen god deal på sesongkort der?

i fjor snødde det veldig lite i Åre, hadde noen få dager med gode forhold, ellers ble det brukt kanoner i hele fjorvinter. Snøen kom seint på Oppdal også, men rundt vinterferien lavet det ned. Jeg personlig trives best på Oppdal.
Er du glad i parkkjøring vil du nok finne deg til rette begge plassene. Parken i Åre ligger mer beskyttet for vind og vær enn på Oppdal, du finner hopp og rails av alle vanskelighetsgrader. Personlig trives jeg best med frikjøring på Oppdal og park i Åre, men dette kan være fordi jeg har vært mer på Oppdal enn i Åre..
Håper på mye snø begge plassene i vintersmile

Jeg har bodd i Trondheim i 3 år, og må vel si jeg foretrekker Oppdal. I Åre virker det som om det aldri kommer mye snø på en gang. Det er litt mer 5 cm nå og 10 cm en gang i neste uke, mens i Oppdal kan det komme halvmeteren over natta.
Men hvis du ikke satser på å leie hytte ville jeg droppet sesongkort. Det er slett ingen automatik i at dersom det snør i Oppdal så snør det i Åre. For meg har det virket som om norvesten legger igjen godsakene i Oppdal, mens østaværet er snøvær i Åre.

LA mæ si det med en gang, æ hadde sesongkort i åre i fjor, i år kjøpe æ sessong i oppdal. Begge plassa har klare fordela, vess du e rein parkjører trur æ åre e tingen! E det frikjøring du satse på, kan det være like greit å dra tel oppdal.

Trur egentli det e en smakssak, kult får du uansett. Spsiellt vess du e like heldi som mæ, som fikk kjøre backsidan i åre to run sammen med Henrik Windsteth å gutta!! Møtte de i gondoln på vei opp, kule folk! DET skjer ikke i oppdal!!

Høres fint ut med Henke på baksidan, men mye fint kan jo skje på Oppdal også. En gang delte jeg bord og vassen pølse med Tore Strømøy i Vangslia.

.

Er du student er helt klart Åre tingen: 2690 for sesongkort.
Vel, egentlig er Åre tingen uansett.

Hva er status på Meråker nå? Flere år siden jeg var der, men da var det knall.

Det er ikke stengt?

Bor du i Trondheim er den beste kombinasjonen Vassfjellet på kveldstid og fredag, Oppdal i helga. I november kan studenter kjøpe sesongkort på Oppdal til kr. 2600,- før 15.11.
Med dette får du kjøpt sesongkort i Vassfjellet til halv pris, kr. 1600,- før 1.12. Bestilles via NTNUI.
Ingar H.

meråker er ikke stengt nei, men det blir i en litt annen klasse enn oppdal og åre.. men for all del, man kan oppleve flotte dager der og! Hvis du er park-kjører er nok ikke meråker plassen din, men du kan faktisk finne fine plasser for bc-jibbing!

Hvis du liker å kjøre offpist, sats på Oppdal.

Jeg synes Oppdal er mye bedre. Synes det er kulere park der også er det mye offpist terreng, og de fleste bakkene er veldig bra. Oppdal er mitt yndlingsskisted. Ville gått for Oppdal.

Idag 20/11 åpnet vangslia til topps, stølen til topps, å kanskje åpner hovden snart.. Idag var det godt over meteren med deilig pudder! Helt sinnsykt med folk! Det var rett å slett stappa! Tror de tjente bortimot en halv million på kortsalg. Det var helt rått! Gå for oppdal, drøssvis av muligheter på urørte linjer! grin

-Oppdal så klart!

Jag som Svensk kan säga tt du skall satsa på Norge, det vill säga Oppdal, mer snö där. Åre får som sagt aldrig mycket snö, aldrig, det största dumpet jag har haft i Åre på 10 år är kanske 30 cm som max och det har hänt typ en gång!. I Oppdaldäremot så kan du få 50 cm dump flera gånger på en säsong. Åre är isigt men bra pubar och sjukt många duktiga åkare. Lite mer go and party i Åre. eller ganska mycket mer.

 
Annonse
Annonse
Annonse