350d vs. 20d

Er det nokon som har peiling på desse to modellane. Nokon som har dei sjølv? Treng nytt kamera og valet står mellom desse to. Liker at 350'en er liten og lett, men bildekvaliteten er kanskje ikkje like god som på 20d'en..?

har ikke holdt et 350d, men 300d gav meg en veldig plastikkfølelse. ville ikke hatt det å slenge i sekken ihvertfall.

men jeg liker heller ikke at det er lite å lett. har forsøkt å ta bilder med eos30'en min med 70-200/f2.8 objektivet mitt uten batteripakken på, og det er helt håpløst. eneste ankepunktet jeg har mot eos30'en er at den er litt for lett, selv med batteripakken på. og for de som ikke liker film, må jeg vel tilføye at den er filmbasert.

billedkvaliteten fra eos20d er ihvertfall helt suveren, med dynamikk som eos1ds markII iflg dpreview.com.

og som vanlig i slike debatter liker jeg å henvise til foto.no. der er det mange som har peiling, og det står garantert mye om begge husene der.

Enig med teletalis, sjekk foto.no sitt diskusjonsforum.

Uansett bør man ikke sammenlikne 20D og 350D direkte. De er ikke rettet mott samme markedssegment en gang! 350D er et amatør-kamera mens 20D er et semiproffesjonelt kamera. Har du penga til det, er jeg ikke i tvil om hva jeg ville valgt. Helt klart 20D.

jeg har 300D, og er egentlig fornøyd på tross av plastikkfølelsen.. Den er det eneste jeg ikke liker også.
Har sett litt på 350D, og etter det jeg har fått med meg er det bildekvalitetsmessig like bra eller bedre enn 20D. Huset er mindre og lettere, noen synes dette er en fordel, andre ikke..

Uansett, her kan du lese om 350D iallefall.. Jeg ønsker meg den da..

http://www.dpreview.com/articles/canoneos350d/

Kommer vel litt an på hvor "proff" du ønsker å være, og hvor mange penger du kan bruke på det..

så er ikke 350d og 20d sammelignbare...
350 markedsføres som det rimelige speilreflekskameraet for den ivrige matørfotografen, og er nok fylt med endel kompromissløsninger jeg ikke liker...
MEN prisen er det absolutt ingenting å utsette på, 7970 hos mpx.no er jo knall. Men der leveres den dog med 18-55 mm f/3.5-5.6 objektiv, som helt sikkert er greit nok, men jeg ville heller lagt i mer i et bedre basis-objektiv.
Ta en titt på nikon d70 hos mpx.no, den selges til latterlige 7995 med dx nikkor objektiv i 18-70 mm F3,5-4,5 AF-S. Vesentlig bedre objektiv enn hva du får med 350, og du får i tilegge ett kamera som jeg vil si er sammlignbart med 20d.

.. forstår at enkelte meinar at ein ikkje kan sammenlikna desse kamerane. Men har høyrd så utruleg mykje skryt om bildekvaliteten til 350d. Dessuten ser eg det som ein fordel med lette kamera, har alltids nok tillegsutstyr å dra på. Uansett takk for tips og eg går for 20d.

Ser de fleste snakker om bildekvalitet.
Husk at bildekvaliteten ikke styres av antall pixler men objektivet.
Det er absolutt et godt poeng at det er bedre å bruke litt penger på et bedre objektiv enn ekstra med pixler.

Forøvrig går 350D KIT for 7795 hos elkjøp. BILLIG!

20d er utvilsomt laga for å tåle mer juling. Og hvis du skal ha det med på tur og utsette utstyret for fukt og temperaturforskjeller, vil 20d vare lenger...

Men på den annen side - hvis det blir for tungt til at du gidder å ha det med på tur har du jo ikke kommet noe videre...

20d'en er vel suveren på en del områder, men til syvende og sist er optikken som avgjør. Kjøper du et dyrt kamerahus, burde du legge litt penger i optikk oxo....

Hei
Billedkvaliteten er helt lik på begge kameraene. Elektronikken er lik. Det er litt flere muligheter med 20D om du trenger det. Det viktigste er imidlertid fysisk utforming og kvalitet i materialet. 20D er mer påkostet og solid.

Du vil med andre ord ikke se forskjell på bildene - men er du ivrig fotograf og liker følelsen av kvalitet og har råd: Gå for20D. 350D gir imidlertid like bra bilder og fotoglede: Godt valg!

hører mange si det er knallbra. selv har jeg hatt et slikt siden januar nå og har ikke vært annet enn plaget. det er inne as we speak nå for tredje gang. har krevd kjøpet hevet og er klar for et nytt kamera. liker størelsen på 350, men ikke kvaliteten på kameraet kontra 20d. kan overhodet ikke sammenlignes.
er fristet til å gå for d70s jeg. må se, ettersom jeg har objektiver til canon er det litt kinkysmile

fikk forøvrig ikke de bildene jeg ønsket meg med kameraet. bli disige under alle forhold stort sett.
mandagskamera?

Eg var rimeleg fornøyd med 20d til canon..men den er desverre stjelt.Kjenner til problemet at det kan bli disige bilder...men meiner du på snø..? Er sjølv ikkje heilt overbevist om at digitale er tingen...så nå vuderer eg å gå tilbake til analogt. Der blir det som oftest fine farger, nyanser, kontraster osv..er sikkert mulig med digitalt og...men vanskeleg for sånne som meg smile

Har selv 20D, men har ikke fått prøvd det på snø ennå. Kunne gjerne tenke meg at den som skrev dette utdypet ptoblemet litt, da dette er interessant!

dette forekommer uansett om det er snø eller ikke. det er noen skarpe, men de aller fleste er blurrige. dette viser seg både ved manuell betjening såvel som auto.
ja, jeg har prøvd iso, lukker, justering på de forskjellige nyansene på menyen og alt. er ikke helt fornøyd. mitt sony kompaktkamera tar klarere bilder, selvom det naturligvis har langt mindre bruksområde.

er i tvil om hva jeg skal gjøre. trenger kamera nå. har ikke bruk for et som skal ligge på verksted hele tiden!

skal ringe canon i dag selv. dette er latterlig.

Hmmmmm... virker på meg som om det er kaeraet DITT det er noe galt med, og ikke modellen i seg selv. Jeg opplever det i alle fall ikke. Kan det ikke være noe galt med objektivene da?

jobber slik at de aller fleste jeg møter har kamera og alle jeg har sett med det (har naturligvis forhørt meg) har vært knallfornøyde!
ringte canon i ste, men måtte legge igjen beskjed ettersom vedkommende ikke var til svars. har ikke blitt oppringt nå etter tre timer.

har nye og gamle objektiver hvor det eldste ikke er eldre enn 3 år. skulle ikke få #99 av det.

har du nettside med bilder som man kan se?
hadde vært arti til sammenligning.

Du kan sjekke profilen min på www.foto.no.
De siste 4-5 bildene som ligger der er vel fra 20D'n. Har fotografert analogt frem til for en drøy måned siden, så det er ikke så mange digitale bilder som ligger der ennå. Gi en tilbakemelding da!

glemte telefonen hjemme. de skulle ringe meg i dag etter å ha snakket med serviceproffen ang kameraet. de bør få ut fingeren snart. snakket med de i går, gav klar beskjed om at dette ikke er holdbart. er spent på hva de sier.

canon skal ikke ha noe kredit for å være kjappe
(ikke serviceproffen heller)

høres ut som et slit.. men tror det er bare modellen din som er problemet, har 20D selv og selv med et gaaamalt ripete objektiv klarer den seg bra.. Har nettopp send videokameraet mitt til serviceproffen, må si jeg angrer litt når jeg ser hva du må gjennom

 
Annonse
Annonse
Annonse