16 mm film

hva 16mm film?? skifilmner sier 'en 16mm film' hva er det? en linse på 16mm??

betyr at du har en 16mm film opp i RÆÆÆÆÆVA

16mm er FILM, og ikke video. Det betyr at det er X antall "frames", eller eksponerte billednegativer, akkurat som god gammeldags diasfilm, pr.sekund. Størrelsen på hvert enkelt negativ er 16mm, mens lysbildefilm til speilreflekskamera er 35mm. Vanlig kinofilm er også 35mm. Super 16mm er widescreen-versjonen, og antall frames pr.sekund er regulerbart med henhold til slow-motion etc. En 16mm filmrull må fremkalles på lab, og så scannes over til digitalt (BETA e.l.) før den kan redigeres. De fleste ski- og brettfilmene av kvalitet er filmet på 16mm, og du ser det veldig fort på fargene og kvaliteten. Swedish Posse-filmene er f.eks. filmet på digitalt, og kvalitetsforskjellen opp til 16mm er enorm. Så er det også et kostnadsspørsmål etter som 16mm er dyre saker.

16mm er bare størrelsen på filmen som blir brukt.
du får 8mm, 16mm og 35mm. Men 16mm blir ganske mye brukt i skifilmer fordi kvaliteten blir god, og kameraene er nogenlunde "kompakte".
Men dette er altså FILM, vanlig film som må til fremkalling.
VIDEO er altså det vanligste, der alt går på kasetter, og du kan se filmen direkte etterpå.

koster rundt 10 kroner sek. å bruke det! Her skal du ha planlagt NØYE hva du skal filme, og du skal ikke sløse dette på dårlig kjøringsmile

HD Video kan ikke måle seg mot Super 16 og Super 8 film!
Fargene er mye mer naturlige på film! og salget av smalfilm har øket med ca. 400% de siste 15 årene, folk som sier at digital fotografering er bedre enn film vet ikke hva de snakker om! Folk kjøper digitalkamera bare for det at det har blitt statussymbol!

 
Annonse
Annonse
Annonse