Vurderer å reise til utlandet for skireise

Hei

Elsker å stå på ski og samtidig har jeg lyst til å dra til utlandet for å oppleve ny kultur og nye steder å stå på ski. Ikke noe negativt om Norge, men føler jeg har lyst til å variere litt i år. Drømmen er å dra på skiferie i Nord Amerika type, men vet at det vil koste tusenlapper bare å reise + hotell, heiskort, dagskort etc. Har regnet meg frem til kr30.000. Har spart opp kr 15.000 og vurderer å ta resten på forbrukslån og nedbetale når jeg er tilbake i løpet av 3 mnd. Er jeg helt ut på bærtur med det budsjettet, ønsker litt grei standard da det her kommer til å bli kosetur.

Thx smile

Det er veldig vanskelig å si, det avhenger helt av hvor lenge du kommer til å være borte selvsagt. Men jeg kan ikke anbefale deg å ta et forbrukslån for å gå på ferie. Hvis du gjør det, bør du i det minste sammenligne renten med noen formidler, f.eks. Sambla eller lignende. Et lån kan lett føre til ekstra lån, som på lang sikt kan skade økonomien din alvorlig.

Hvor lenge vil du være borte?

Nå vet jeg ikke prisnivået i USA/Nord-amerika, men jeg lagde meg en kostnadsplan for mitt vedkommende på en 13 dagers tur til Innsbruck (10 skidager).... Der har jeg laget et helt greit budsjett på hele 25 000,-
Da har jeg tatt utgangspunkt i noen av di rimeligste hotellene!
Der alle faktorer er inkludert i regnestykket: fly, transport til og fra flyplasser, hotell, heiskort, skibag/evt leie skiutstyr, mat og drikke i bakken, middag og evt mat og drikke på kveldene.
Jeg mener å ha hørt at ved langtids skiferie i USA/Nord-amerika, ligger prissjiktet 40-50 000,- men mulig jeg tar noe feil der!
Jeg vil sterkt anbefale deg og heller spare opp til du har råd til å cashe ut hele turen, uten å ta opp lån!
Start gjerne og spare til slike turer 8-10 måneder i forveien, så blir det ikke så sykt store beløp å spare hver måned!


Ø.R

Sjekk ut denne linken på et reiseselskap rettet mot ski i Nord-amerika:
https://usatours.no/skireiser/canada/whistler/


Ø.R

Ikke ta forbrukslån for ferie (eller i det hele tatt for den del). Prøv heller å tilpasse reisen til budsjettet. Om det er en lengre tur vurder workaway, Couchsurf (eller airbnb) istedenfor hotell. Dumpster dive og lag maten sjøl. Kort sagt lev som en ordentlig skiboms istedenfor en alpeturist.

Jeg vet ikke om jeg selv ville ha finansiert ferien med forbrukslån, men stadig flere gjør det. Dersom du vurderer dette, så burde du bruke en tjeneste for å sammenligne forbrukslån. Jeg brukte Axo Finans i forbindelse med en oppussing hjemme. De henter inn tilbud fra flere banker og finner det billigste tilbudet. Da sparer du mye på renter. Bare et tips.

Følg med på tilbudene på skireiser til Alpene. Der kan du nå få helt greie opplegg til under 10.000 pr person pr. uke. Vil anbefale Østerrike der after-ski er veldig bra. I den billigste tiden i januar kan det være noe usikkert med snømengde  dersom off-piste er det store. Høy standard opplegg i høysesongen kan du få for under 20.000.

Husk å poste bilder når du er kommet hjem smile !
Når det er sagt så har jeg litt erfaring når det kommer til denne typen reising, og det ender fort opp med å koste langt mer enn kun 30 000 kroner. Det dekker såvidt flybillettene, gitt at du skal krysse Atlanteren 2 ganger og fly innenriks til forskjellige steder.
Jeg dro selv på skiferie til Nord Amerika i 2012 sammen med typen (nå blitt til ektemann) og vi endte opp med å legge ut over 100 000 kroner for turen totalt (som var billig etter min mening). Nå skal det sies at vi reiste en rekke ulike steder og var borte i over 1 mnd. De største kostnadene kan knyttes til overnatting og transport. Vær bevisst på at flyturer innelands i USA er vanvittig dyre sammenlignet med Norge (og resten av Europa for den saks skyld). Du vil enkelt måtte betale 4-500$ for å reise fra kyst til kyst, en tur som tar 5 timer.
Det viktigste er at du planlegger dette i god tid. Å ta opp forbrukslån er vel ikke akkurat noe som anbefales, men det kan være en løsning hvis du betaler det ned med feriepengene. Kun viktig at du ikke velger et rådyrt tilbud (alt med rente over 10% spør du meg) og at du sletter lånet kjapt. Sjekket prisene på forbrukslån.no, og der står det at noen lån gis med en rente fra litt under sju prosent. Du får nesten gjøre en vurdering om det er verdt det.
En annen ting angående reise til USA og Nord Amerika. Mulig jeg høres litt sutrete ut her, men nesten alle prøver å "lure deg" som forbruker. Vær ekstremt bevisst på de prisene som kreves av ulike aktører. Jeg opplevde blant annet at jeg slo til på tilbud som virket billig, hvorpå jeg ble fortalt at prislappen var eks MVA, som gjorde det alt fra 5 til 10% dyrere. Denne typen opptreden er relativt vanlig i kapitalismens hjemland. Det er som det er, men greit å huske på.

Finnes mange fine reisemål for å stå på ski. Vært i Østerrike og Sveit selv. Viktig å planlegge for å få den beste turen. Kan være lurt å undersøke litt praktiske ting som forsikringer man bør ha osv. 

 
Annonse
Annonse
Annonse