Twin tip Som ski nr.2 til off piste?

https://www.voelkl.com/en/products/skis/freestyle/transfer-89/

Jeg ser litt på ski nr.2  Som er Twin Tip

Jeg er over 30 år, 185cm og 90kg.
Har 173cm lang carving ski med 75mm innsving.
Er vel ikke noe park fantom, men renner mye switch og tar endel karuseller. Liker å renne i naturlig formete bowls, hvis det forteller noe.
Jeg har kjørt på carving ski nå 2 sesonger, ca 50 ganger. Blir også endel Folgefonna, litt små hopp, kansje 180 etterhvert.. Men hovedsaklig en twin tip jeg kan kjøre carving style på samt kjøre off piste, dvs den lille off pisten f.eks på Tjørhom og Ålsheia.
Blir det tull å gå for kostbar topp tur binding, heller kjøpe en normal rimelig binding som er god...
Og evt gå for en Volk Vta  98 topp tur ski med klassisk topp tur binding f.eks kjøpe i slutten av neste år på tilbud. Så den gikk for 4000kr ny og fikk best i test.
Uansett, en ski som tåler å renne litt utfor de vanlige løypene ifra stolheisen uten at jeg synker med mine over 100 kg med alt  utstyr.
Tenkte å gå for en 179cm lang ski...  Eller bør jeg kjøpe det du har? Hva har du, hva var dine feil valg...

Hei, som du sikkert har lest fra mine innlegg tidligere her på forumet, så har jeg inngått et for min del greit kompromis skimessig.
Jeg satset som utgangspunkt i å kjøpe så rimelig pudderski som overhodet mulig, der jeg kjøpte mine ski på www.aloha.no høsten 2016.
Hovedfokuset mitt var mest mulig bredde til rimelig pris og falt ned på skimerket "Revision Subtraction".
På grunn av tidligere kneproblematikk, valgte jeg skilengde på 166 cm med disse skimålene: lengde: 166cm, bredde forran-midten-bak 130/139-116-135/126mm med fullrocker twintip. Skiflex 7.
Mine ski har båret meg utrolig bra i østlandspudder nå i vinter, til tross for kort lengde!
Skiene er veldig lettsvingte både i preparert løype og ute i offpisten, selv med mine 180cm høyde og 104kg, men blir veldig nervøse i stor fart i løypa, så dette er i utgangspunktet en ren offpistski.
Kjøpte brukt Dynafit Beast14 bindinger, som tross den tunge vekten gjør jobben til mitt bruk, men vil nok anbefale andre lettere dynafit lignende bindinger enn Beast bindinger om du tenker på lavere vekt på bindinger!
Kjøpte meg nå nylig et par pent brukte twintip med litt "rocker" i tuppene av merket Volkl 178cm lengde og ca 126cm breie foran som jeg tenker å bruke som reserve ski!
Oslo Sportslager har en hel mengde pudderski til rimelige priser ser jeg, så det er nesten bare å velge og vrake og lese litt i infoen på hver ski, om den egner seg til ditt tiltenkte formål, eller gjøre som jeg, nemlig veldig kort pudderski på bredder opp mot 140cm foran og rundt 100, eller mer på midten!
Desverre ligger min ski ganske høyt i pris nå, ser jeg på nettbutikker ($ 599,99), jeg kjøpte mine til NOK 3200,- inkl. frakt.
Om en liker litt storfjell kjøring, så vil jeg nok anbefale en ski rundt 176 og oppover, siden di også er mer stabile balansemessig fram/bak i stor fart! wink
Mine ski på 166cm lengde, kan vel betegnes som litt lengre snowblades å stå på! wink


Ø.R

Mange takk for svar, alt hjelper. Nå har jeg hørt at twin tip er ikke så bra å carve med, det funker greit. Men det er 2 fronter så det er da selvsagt lettere å carve med vanlig ski. Så kansje en bakre trip rocker eller full rocker er god nok...
Nå funderer jeg om jeg skal gå for en Vta Volkl 98 Topp tur ski og bruke overalt? Topp tur bindinger som passer mine salomon x pro all mountain vanlige sko.
Men noe å tenke på, så får jeg se... Prøvte meg på en tur i dag utenfor løypa, dvs en turløype. Gikk på et vis med slalom, men på  slush så var som så med 75mm carving.

 
Annonse
Annonse
Annonse