Trenger hjelp utstyr 3åring

hei ! Håper noen kan hjelpe meg. Sønnen min har akkurat blitt 3 år og skal starte med slalom. 

vil prøve å kjøpe brukt, men vet ikke helt hvilken type. Jeg begynte selv å stå når jeg var 3år ( ikke så dreven nå) , men kan ikke si jeg husker det var så mye forskjellig før sånn som det er nå. 

Kan jeg kjøpe atomic race 7 på 80cm, når han er ca 93/95cm ? Eller feil type ski til nybegynner? 

Håper noen kan hjelpe meg

Hei! Kult at dere skal ut på ski.

Ski: 80 cm lengde høres bra ut på ski – de skal nå til haka omtrent. Akkurat modellen du nevner kjenner jeg ikke, men det meste funker.

Støvler: Det er mye bra på finn.no. Se for eksempel etter Nordica Nordy, som er lett å komme inn og ut av.

Hjelm: Hos mange skianlegg får man låne gratis til barn. Det koster ikke all verden med ny hjelm heller.


reinton

Ok takk. Men de skiene er jo racing , har det noe å si? Må han ha type racing i støvler da?  Eller er det ikke så nøye med hva det er , bare det er ski og støvler? Føler det har litt å si for opplevelsen når han er nybegynner. 

Han har hjem, så det er i boks smile 

@Henning: Jeg synes jeg hører en artikkel. «Hvordan ta med barn ut på ski for første gang, og hva tenke på når man velger utstyr»

@Merete: Lykke til!

Ja tror mange hadde satt pris på en sånn artikkel smile Stemmer det foresten at man burde ha mindre vekt på binding i forhold til vekt når han skal begynne? Lest at det kan være tryggere i starten. 

Hei,
Jeg er enig med kollega Henning, har lært opp to småtasser selv, og i så korte lengder er ski ski. Ikke noe skille mellom racing eller noe annet - men: Skifabrikantene er ikke så flinke til å lage små ski. Ofte har de - etter mitt syn - for mye innsving, og litt for hissig framski. En 3-åring skal jo ikke kjøre på skjær liksom, men heller lære seg ploging og hockeystopp. Uansett, det er lite og gjøre med akkurat det (kanskje med unntak av noe kritisk journalistikk?!?). Når poden blir litt eldre blir også skiene og utvalget bedre. Fra 118 centimeters lengde har barneski en tendens til å bli mye bedre, men det er nok noen år igjen før du kommer dit.

Lykke til, dropp sele og tau, og vær innstilt på å trene melkesyretoleransen i egne lår! (Og å lage kakao.)
 


Redaktør, friflyt.no

http://www.alpinski.no/alpinski-barn/

 
Annonse
Annonse