Valg av ski, binding og sko

Hei, jeg er helt ny når det kommer til rando. Jeg har nå bestemt meg for å kjøpe utstyr og ønsker derfor litt ekspertise i prosessen. Jeg har rundt 18års erfaring med twintip/slalom og er ellers i god fysisk form(vet ikke om dette er relevant). Jeg ønsker en ski jeg kan kjøre passelig aggressivt med og med fokus på nedkjøringen (hovedsakelig pudder). Ellers er jeg ca 75kg og 190cm (relevant?).

Takk på forhånd smile

Du har kjørt såpass på ski at du veit kanskje ka ski du liker å kjøre.  så skimessig hadde eg startet her.   Det er flott med lett utstyr på veg opp,  men når en ender kver nedkjøring med å savne skikkelige ski så har en kanskje valgt feil. Det letteste utstyret er vel kanskje et for stort kompromiss,  eller så krever det større ferdigheter en det eg har for å ha det morro nedover.  

Så passelig lette sk rundt 100 - 110mm midtbredde (eller dei du liker å bruke utanfor løypa)    med tech binding og kjøreorienterte tech støvler. 

Eg har brukt nokre king pin bindinger på sgn togga i 194 no i vinter,  sånn mens eg venter på nye ski.  Dei fungerer helt fint,  men hadde nok valgt lettere på turer over 3-4t oppover.  

Nye skia er 2,3kg inkl g3 tech bindinger.  Det syns eg er godt innafor vektmessig samtidig som dei er stabile og fine å kjøre på.  

 
Annonse
Annonse
Annonse