Valg av lettere binding

Hei, er ute etter lettere tech binding uten skistopper. Noen som har erfaring med Dynafit Speed Radical, Speed Turn 2.0 eller Speed Superlite 2.0? Hvordan vil disse være nedover etter å ha kjørt på tyngre tech-bindinger med stopper til nå? Skal brukes på noen karbonski med 1300g vekt og støvler på ca. 1200g.

Har ikke konkret erfaring, men det er greit å notere seg at jo lettere utstyr blir, jo mindre egenskaper er man i stand til å tilegne utstyret. Så en tyngre tech vil være bedre på alle mulige vis, foruten vekten oppover.

- Men speed turn er jo mer eller mindre lik Radical/Vertical bindinger, både i bruk og nedkjøring. Dvs "identisk"

- Speed superlite er derimot annerledes. Man kan ikke flytte den, så den vil kun passe din skostørrelse, altså liten fleksibilitet (muligens begrenset videresalgsverdi montert på skien). Samt at den er ikke roterbar, så man må gå i laveste vinkel (7 grader?) uansett. Altså, igjen begrenset fleksibibilitet.
Det som kan være nevnt som et punkt, er U-pin vs "free pins", U-pin = superlite, free pins = speed turn, radical/vertical, G3 ion, Atk, osv
Her er en god artikkel om dilemmaet fra wildsnow.com (boarderline nerde-faktor, men relevant da teknologi er noe vi må forhold oss til enten vi liker det eller ikke)
https://www.wildsnow.com/23661/marker-alpinist-ski-touring-binding/#more-23661

 
Annonse
Annonse
Annonse