Tips til hansker/votter for toppturer

Heisann

Er det noen som kan gi meg noen tips til gode typer hansker og votter for toppturer?
Jeg foretrekker å gå med noen litt tynne hansker opp og noen tykkere og gode votter på nedturen.
Kom gjerne med noen synspunkt rundt hansker vs votter.

Typiske langrennshansker opp. De er rimelige, tynne, lette, puster og er varm nok til oppturen. Eventuelt Pow Shocker for stilpoeng. 

Til nedturen noe med skinn utpå og ull inni. Drit i membran, den blir punktert like fort som du kan si "skarpe stålkanter" og dette er varme hansker du ikke bruker når det er tør snø uansett. Ull inni fordi man nesten alltid får noe snø inni eller svetter og ull er fortsatt varmt når vått. Foretrekker selv hansker fordi da kan man håndtere utstyr. Om du går for votter bruk noen liner hansker inni så du har noe under når du må ta av vottene for å håndtere utstyr. Hestra Kaj og Sverre er min favoritt, har brukt hanskene i -40 på Svalbard uten å fryse.

Eg er overbevist om at dei aller beste hanskane ein kan ha ikkje berre til ski og topptur, men til friluftsliv generelt, er Hestra Fält Guide. Ytterhanske i veldig solid og slitesterkt lær, og ein utakbar innerhanske i ull. Veldig fordelaktig om ein likar å bu i telt, sida dei er utruleg enkle å tørke. På topptur er dei også veldig gode fordi du kan ta ut og kun bruke innerhansken på veg opp, og bruke heile hansken på veg ned

Jeg bruker Hestra Ergo Grip Descent opp og har med Norrøna vindvott med uttakbar ullvott inni som jeg bruker på toppen. Er utrolig fornøyd med komboen og spesielt Hestraen. Den er tynn med god passform uten noe særlig fòr, men den er varm nok når jeg er i bevegelse ned til mange minus. Den puster bra  og er ganske vindtett. At den er tynn gjør det lett å ordne ting på vei opp uten å ta de av. Jeg brukte tidligere vanlig langrennshanske opp, men Hestraen er i en annen klasse.

 
Annonse
Annonse
Annonse