Spørsmål angående skifeller

Har ingen peiling på skifeller, så lurer på hvilke typer som finnest.

Planen for denne vinteren var og kjøpe truger som eg kan traske rundt i fjellla med og slenge de på ryggen når eg skal ned, siden eg ikkje har bindinger som kan løses i hælen. Men er usikker på om det blir det beste.
Har LINE Elisabeth for de som kjenner til de.
MÅ eg ha bindinger som kan løses bak for og bruke feller eller finnest det noen annen utvei.

På forhånd takk =)

Du kan kjøpe alpine trekkers. Det blir litt som å gå på stylter, men fungerer så lenge det ikke bratt eller vanskelig klatring. Bedre enn truger. Feller uten løs hel er ikke noe særlig.

Fant det på oslosportslager.
http://www.oslosportslager.no/produkt/alpine-trekker-gaadapter-8846.aspx?utm_source=Kelkoo&utm_medium=Oppf%C3%B8ring&utm_campaign=Kelkoo

Så får sette det på ønskelista til jul muligens.
Til mitt bruk så er det nok godt nok tenker eg.
Takker for svar =)

Greit å være klar over at det kan bli litt tungt. Vedr. feller så bør de kjøpes litt smalere enn det bredeste på skiene og kuttes/klippes slik at de passer. Jeg vil tro at du kan kjøpe alpine trekkers billig brukt - det er mange som gjør som deg...og ikke lenger har behov for de når de bytter til toppturbindinger.

Blir ikkje like tungt som det eg holdt på med ifjor. .Da gikk eg med bare beina.
Får følge med litt på bruktmarkedet her og på finn etter noen brukte da.

Alpine trekkers er ubrukelig spør du meg. Tungt og slarkete.
I stedet for å kaste bort penger på det, bytt heller bindinger på skiene dine. Et par Marker Baron koster jo ikke så forferdelig mye.

Blir brukt mye i skianlegg i forhold til toppturer egentlig. Men visst eg kjøper nye bindinger så trur eg kjøper Marker Duke istedenfor Baron.
Var ikkje så galen pris på de heller!
http://www.oslosportslager.no/produkt/duke-16-freeride-randobinding-110-mm-20271.aspx?utm_source=Kelkoo&utm_medium=Oppf%C3%B8ring&utm_campaign=Kelkoo

Er det noen forskjell på og kjøre med "standard bindinger" kontra Marker Duke f.eks?

Godt det kommer flere innspill, er ingen ekspert på dette feltet nemlig.

Enig at Alpine trekkers ikke er bra, men har gått med de opp til Gaustatoppen og opp Norefjell-bakken etter stenging, så helt ubrukelige er de ikke. Jeg går vanligvis med dynafit, og følte at duke var ubrukelig da jeg hadde de...så på neste par freeride ski droppet jeg duke, og valgte å bruke alpine trekkers på de få turene det ble med dette utstyret.: det ble uansett for dårlig til å dra på skikkelig tur ( i og med at jeg har et par med dynafit), Alpine trekkers er langt bedre enn truger, og er en relativt rimelig investering.

Vedr standardbinding vs duke, så veier duke mye, og bygger opp fra skia....men duke er en bra kjørebinding. Går du mye på tur får den slark, men du virker som om du er i målgruppen for duke ( i og med at du ikke skal gå så mye), Alpine trekkers + bindinger blir vel dyrere enn duke, så hvis du ikke har bindinger ville jeg har valgt duke.

Har Marker Griffon ifra før av, og kjøpte desse for under 1 år siden.
Så ble meget usikker nå. .
Skulle vel helst hatt 1 par ski til bakken, og 1 til toppturer.
Men går ikkje på så krevende turer uansett. Skal bare gjøre det enklere enn og gå til fots, slik eg har gjort til nå.
Er uansett lommeboka som bestemmer tilslutt.
Så om eg finner noen brukte Alpine Trekkers så slår eg nok til.

Igjen - takker for gode svar!

 
Annonse
Annonse
Annonse