Smerter i muskler på vei ned fra topptur..

Loi

Jeg kjøpte fullt randoneeutstyr for ca 1 år siden. Blandt annet La Sportiva Starlet 2.0 sko. Nå har jeg gått noen turer med disse og turen opp går veldig fint og skoene føles bra. Men ned igjen er smertefullt... For meg virker det nesten som om vinkelen fremover på skoene er for bratt, at jeg skulle hatt rettere skaft? Jeg føler jeg må stå med knekk i beina hele tiden og musklene blir så vonde etter kort tid at jeg bare må stoppe og vente til det gir seg, og så kan jeg kjøre 50 m til og det samme skjer. Når jeg tar disse "smertepausene" må jeg henge på stavene for å avlaste musklene for jeg klarer ikke rette meg helt opp i knærne fordi skoa ikke "tillater" at man står rett i knærne. Det er så smertefullt å komme seg ned igjen at dette ikke er noe gøy lenger...
Jeg står endel på slalom og har absolutt ikke dette problemet da, kan stå en hel dag uten at det gjør vondt.
Har dere noen forklaring på dette, hvorfor blir det sånn? Hva kan jeg gjøre? Andre som opplever det samme som meg?

Dra i et alpinanlegg med toppturutstyret ditt. Kjør i preparerte løyper, og deretter utenfor. Høres ut som du "binder deg" i en unaturlig "kjøre-stance". Det er ingenting som tilsier at du skal kjøre mer oppreist på vei ned fra en topptur.

Har vært borti dette selv med plum guide bindinger. Googlet litt og fant ut at de gir veldig stor "ramp angle", forårsaket av høyde forskjell mellom for- og bakbinding (at man står høyere på bakbindingen). Dette kan for noen forårsake smerter ved kjøring. Har du i tillegg støvler med aggressiv vinkling kan dette kanskje spille inn ytterligere.  Wildsnow har laget en oversikt over høydeforskjellen på de fleste tech-bindinger: https://www.wildsnow.com/10733/get-up-rise-up-stand-up-for-your-ramp/

For min del ble løsningen å bygge opp frontbindingen med en 7 mm plate fra binding freedom og har ikke hatt noen problemer etter dette. Finnes flere som selger oppbyggingsplater, men ser at en del også har laget selv av skjærefjøl i plast. Du må i så fall huske å finne nye skruer som tar høyde for platens tykkelse.

Vet ikke om det er dette som er tilfellet for deg, men siden de fleste tech-bindinger har større høydeforskjell mellom for- og bakbinding enn vanlige alpinbindinger er det i hvert fall et mulig svar når du ikke opplever det samme på alpin.

Har du forsøkt å justere vinkelen på skaftet? Leser på hjemmesiden til LS at det finnes 3 posisjoner forward lean, 12,14 og 16 grader.

Mulig at dine står på 16 grader?

tren knebøy og utfall

Gjl

Har også samme sko, og nøyaktig samme erfaringer! Det ble ørlite bedre av å sette vinkelen på det slakkeste og montere på den medfølgende power-strapen, men fortsatt veldig vondt å både stå og kjøre i de.... Har ikke opplevd noe lignende i andre sko, og har også prøvd de med ulike bindinger og ski.

Er du høy? Har lurt på om det har noe å gjøre med at de ikke funker for meg, men vet ikke. Prøvde mange andre støvler for å erstatte de, og endte med en sko med 4 spenner. 

Chronic pain or inflammation of the muscle tissue by various parts.

[url=http://royal1688-th.net/][color=#ffffff]royal1688-th[/color][/url]

 
Annonse
Annonse
Annonse