Ski/binding/feller, best kombo

God dag!

Akkurat kjøpt et par ALPtracks 100. Har kinpin 13, men vegrer meg for å mounte de. Mulig jeg skulle hatt et helt lett sett. Har fra før Anina freebord med kingpin 13. 

Noen tanker om gode, lette bindinger til alptracks 100? 1200gr per ski.

Om du er keen på spare vekt er det mulig å modde fellene. Jeg kjøpte nye standard feller fra G3 som jeg fikk til en rimelig pris smile, ikke av de letteste fellene på markedet. Første sesongen tilpasset jeg de etter vanlig måte, men fant ut at skiene ikke trenger feller over hele fjøla, spesielt om det er mye rocker framme og bak. Du trenger mest felle midt på skiene, med tanke på feste oppover og får unngå bakglatte ski. Jeg kutta fellene ca 0,5 cm inn fra stålkanten og ca 1 - 1,5 inn fra stålkant bak og fram ski. Kutta også vekk en del fell fram og baktuppen. Tippa at jeg sparte mellom 50 - 100 gram totalt for begge fellene. Det er også 100 gram mindre vekt i sekken på vei ned smile Kanskje du kan modde fellene og gå Kingpin 13? Ikke hatt problemer med feste og fått bedre gli fremover.

TAkk Mikko!

godt forslag! Bare kjipt å bli ivrig, for så å klippe for mye.. må se på det smile

Har du likevel noe tips til lett binding? smile

De skia ville æ kombinert med f.eks. Skitrab TR Titan Relase eller Dynafit TLT Superlite 2.0. Lette bindinger, uten å være helt spartanske, og med mulighet for skibrems.

På feller lett nylon ettersom du kommer til å bruke disse skia på hard føre. På pudderdager tar du slitet med de større skia. 

Takk for gode tips! Merke på feller? G3? pomoca? smile

 
Annonse
Annonse
Annonse