Sessongens første tur i nysnø!

Klokken 5:00 forlot vi Oslo retning Steindalsnosi med ski på taket. Vel fremme, virker breen svært oppsprekket, og det virker som om nysnøen først start et godt stykke opp. Sammen med en litt lang annmars og svært store dørlister på bilen, gjør dette at vi iverksetter plan B: Galdhø. Ikke verdens mest spennende topp, og ikke den mest uberørte...men trolig det beste stedet for årets første skitur med feller. Tore og jeg parkerte bilen på Juvasshytta, pakket alt for mye breutstyr og satt nesen mot breen. Litt annerledes følelse når heisen ikke går og sprekkene har kommet frem.
På turen får vi alt fra nydelig nysnø til forferdelig is mellom dype kløfter.
Selv om turen kanskje var i korteste laget, så hadde vi kjørt i sessongens første nysnø og var svært fornøyd.
Jeg er også svært fornøyd med å endelig fått testet våren skikjøp: rando-race-ski på godt under kiloen.

Video av turen finnes nedenfor.
http://www.youtube.com/watch?v=ks9Q8NfWV0M

Gleder meg ikke mindre til vinteren etter denne videoen wink

@skimachine - Jeg embeddet filmen din. Snø under skia så ikke akkurat dumt ut nei! wink


- - Webutvikler Fri Flyt AS - -

Hvor mye snø tror dere at det må til før mann kan kjøre Steindalsnosi ?

Spørs litt. Det er ingen snø før breen. Siden steinene er ganske store, så vil det ta tid før de dekkes.

På selve breen så vil et par cm holde (styresnø) - da kan man fremdeles se sprekkene, men man blir nødt til å kjøre mellom de - som begrenser kjøringen "litt". Når det kommer mer snø, blir det skumlere, siden man ikke vet helt hva man kjører på. Hvor mye som skal til da, spørs litt på temperatursvingninger og hvor mye hold det blir i snøbroer m.m.
Tidligere år har jeg kjørt ubekymret på breen i oktober.
(NB! Jeg har ikke vært på breen i år, så det er mulig at det sprekker som sperrer opp/nedfarten, men det så ikke slik fra demningen. )

Hehe, rått med tidligst mulig sesongstart!

Sorry for pirk, men utifra filmen ser det ut som dere var på Kjelhøe, og ikke Galdhøe.. Toppen som ligger ovenfor skisenteret er Kjelhøe, mens Galdhøe er hovedtoppen, og ligger ett stykke lenger sør. Men godt mulig jeg ser feil utifra filmen og

Stemmer, og beklager feilen....det var ikke helt toppen som var i fokus. Når man beveger seg den veien, så så storgrovbrean fin ut - dvs nysnø....men kun sett nedenfra.

 
Annonse
Annonse
Annonse