Nybegynner

Oda

Hei alle toppturere grin 

Jeg er en erfaren slalåmkjører og har gått en del på fjellski. Nå flytter jeg til ny by hvor muligheten for toppturer åpner seg. Og ønsker meg utstyr spesielt for dette. Jeg er 161 høy og veier 55kilo. Noen tips og råd når det gjelder utstyr? Og har noen butikker å anbefale når det gjelder innkjøp av utstyr? Leser flere steder at det er lurt å styre unna store kjedebutikker for å få best mulig service. På forhånd, tusen takk for hjelp. 

Gå for noe lett. Min påstand er at alt for mange kjøper for tungt utstyr. Vi må i motsetning til alpene etc. som oftest må gå alle høydemeterne vi skal kjøre. Med tungt utstyr blir turene gjerne kortere og bena tyngre, med lett utstyr kommer du høyere, lengre og du har ofte mer krutt igjen i bena.

Ski: Max 1,4 kg per stk, gjerne ned mot 1,1

Bindinger: Max 300 gram per stk

Støvler: de som passer foten din, men ikke tyngre enn 1,4 kg, gjerne ned mot 1 kg (Velg en komfortabel støvel med godt gåutslag 

Bredden er en smakssak, jeg har et par på 76mm og et par på 95mm, noe midt imellom er kanskje bra om du kun skal ha en ski? 
(med mindre du skal flytte til et sted hvor mulighetene for mye snø er gode) 


Hans

Lett er fint det oppover , men det krever god skiteknikk nedover og det vil uansett bli et kompromiss . 

Liker du helst å dra på nedover så drat en gjerne på noken ekstra gram oppover. Alt med måte sjølvsagt.  

En anna ting er jo kor du bur og ka turer du ser for deg.   Lange turer eller korte,  bratt eller cruising i relativt trygt terreng. 

Lange turer og en vil ha lettere utstyr men ser en helst for seg turer innenfor 4-5t t/r så hadde nok eg prioritert utstyr med litt meir tyngde på nedfarten. Eg har sett mange med superlett utstyr som sliter nedover. 

Du er såpass lett at skia vil bli ganske lette uansett. Som allround ski har eg god tru på ei ski rundt 95mm 

Lykke til! ikke glem forsikring! det kan være lurt. 

 
Annonse
Annonse
Annonse