Lengde på toppturski/pudderski

Hei

Jeg skal ha meg et par ski som både skal fungere som toppturski og samtidig til heisnær pudderkjøring når mulighetene byr seg.

Har sett på et par Volkl BMT109 med Kingpin 13. 

Selgeren i butikken mener det skal holde med 176 ski til meg, men jeg er usikker på dette ettersom jeg stort sett har hatt ski fra ca 180-186. 

Ser flere steder at det anbefales høyde -5 cm for randonee, så det stemmer bra, men vil jeg flyte greit i pudder med bare 176 lengde?

Jeg er en erfaren kjører, veier ca 90 kg og er 1,81 cm lang

Hva tror dere? Taknemmelig for svar.

Kortere ski har noen små fordeler opp (vekt og kickturn), mens litt mer lengde vil gi deg mer stabilitet nedover. Sistnevnte gjelder spesielt for ski som dette. 

BMT er fullrockerski (bananformet), desto viktigere er det med nok lengde på skia. Jeg ville aldri i verden gått ned på lengde selv på den type ski, eller anbefalt det til andre. Gå minimum for kroppslengde, evnt litt opp. Den skia har såpass kort svingradius at den vil holde seg lettkjørt og fin uansett, spesielt når du er erfaren og vant til lengre ski.

Om du likevel vil ha en litt kortere ski for opptur, så se heller etter en med spenn. 

Ut fra hva du sier høres 176 for kort ut, fordelene med korte ski er litt kortere svingradius, bedre i trange renner og litt lettere, men det gir mindre flyt og retningsstabilitet. Er du som du sier en erfarne kjører med din høyde og tyngde ville jeg hatt høyde +5cm, altså 186

 
Annonse
Annonse
Annonse