Kjøp av randonee utstyr

Hei! 

Vurderer å kjøpe randonee utstyr og lurer på om noen her kan hjelpe meg? Er nybegynner og trenger nok ikke det beste utstyret. Hvor langt ned i pris kan jeg gå før kvaliteten blir dårlig? Trenger fullt utstyr (ski, sko, bindinger, feller, staver osv...). Hvor og hva burde jeg kjøpe?

Evt noen her som selger brukt?

Heismile

Første du må finne ut , er hva du liker og kommer til å gjøre. Om du skal bruke de både i anlegg og topptur/fjelltur? Da er spm hvor kraftig binding og sko du trenger.  Går du for turen sin del, eller tenker du mest på nedkjøring? Da er du inne på bredden av skiene. Det er kanskje ikke på de heftigste pudderdagene du klarer å kave deg oppover, så du trenger kanskje ikke de bredeste skiene. Jeg er ikke den meste erfarne, men når jeg har gått noen turer nå på noen år, setter jeg mer pris på hele turen, og har investert i lettere utstyr.

Endel anlegg leiger nå ut randonee/frikjøringutstyr. Jeg ville kanskje tatt en dag og leigd utstyr og prøvd ut. Kanskje du kan bytte i løpet av en helg , og prøve flere sorter ski , sko og binding. Nytt utstyr ski, binding, sko, feller , staver bør du nok ut med ca. 11-12000,-.  Men du kan finne helt ok brukt ned 6-7000,-. 

hei .ville helt klart vurdere å kjøpe brukt på finn.no ser om du kan finne dynafit ski i passe lengde ,manaslu eller denali  er lette greie ski .dynafit sko som ikke blir for tunge fra 1,3 kg å nedover 

 
Annonse
Annonse
Annonse