Ideal vekt per fot?

Dette har det sikkert blitt laget tråder om før, men jeg fant i så fall ikke frem til de.

Investerte for noen år tilbake i randonee ski på sport conrad. Veldig fornøyd med både utstyr og pris, men skia kunne alltids vært litt lettere (eller jeg i bedre form..!)

Vurderte lenge dynafit ski da både sko og bindinger allerede var dynafit og de jevnt over har betydelig lettere ski enn mange andre på markedet. Men jeg ønsket å kunne kjøre i alpin anlegg og så ikke for meg at dynafit ville være så bra da, manaslu som jeg vurderte lignet mer en fjellski (og var lettere en åsnes cecilie skog!), så ski valget falt på en litt tyngre Atomic allround, gir en relativt god nedkjøring men muligens litt for raskt etter min evne og beina er ganske slitne etter oppturen, så litt avhengig av turens lengde og dagsform har jeg opplevd å suse som en kule (som er gøy) men med begrensede bremsemuligheter (ikke like gøy). Og sikkerhet for seg selv og andre i fjellet bør jo prioriteres på topptur.

Ski, sko og bindinger ligger jeg på rundt 3,7 kg per fot (sekk, klær, feller og staver ikke medregnet). Skal sies at jeg er dame på 164, greit nok og kommer meg opp, men merker det blir imarri seigt litt avhengig av form, tur dagen før, høydemeter og lengde (4-6 timer er mer enn nok). 

Så jeg lurer på hvor mye dere drasser med dere per fot?

eller om folk flest bare er i sabla god form? med mye ben-styrketrening på sommeren smile

og Hvor mange kilo klarer dere å begrense sekken til?

Skia mine veier vel 2000g, skoa 1400g, bindinger rundt 1100g og feller sikkert 600g. (anslag). Så da drasser jeg vel på 5kg+ per fot.

Har Rossi Soul 7 kjøpt 13/14 med Marker Tour. Hadde Tecnica Cochise-støvler som sikkert veier over 2kg, men bytta dem ut i fjor. I år tenker jeg å bytte ut skia. Det er jo i det tyngre sjiktet, les student. Mann, vekt 65-70 og høyde rundt 173cm.

Du kan jo få utstyr som veier det samme som fyrstikker, men da blir de å kjøre med deretter og. Tipper at utstyr på under 4kg er ganske vanlig, spesielt om det er nyere utstyr. Vanlige toppturski veier vel rundt 1400g, bindinger under 500g, og sko rundt 1400g i dag. (og så feller). +/- = pris og tradeoff oppover/nedover.

Sekken kommer an på tur. Trenger som regel ikke mer i sekken enn skredutstyr, litt mat, vann og klær. Så sikkert 6-7kg på en kort tur.  Du blir jo uansett normert i form til det du drasser på, gitt at du er ofte nok ute.

Vi går jo alle forskjellig og. Jeg liker best å gå jevnt med få pauser. Dama liker å gå fortere med mange små pauser. Vi blir begge slitne av å følge hverandres tempo.

 
Annonse
Annonse
Annonse