Er telerando fremtiden for avdankede telemarkskjørere?

Etter å ha tatt pause fra telemarkskjøringen m/scarpa T1 i ti år for å satse på barn og langrennsturer, kribler det nå i kroppen etter nye utfordringer. Samtidig er erkjennelsen der at man nærmer seg 50, og er smertelig klar over at det vil ikke bli så veldig mange toppturer til Jotunheimen i løpet av året. Etter å ha googlet nettet opp og ned etter synspunkter dumpet jeg over telerando og tenkte at det må jo være drømmen. Er bena våkne blir det telemark (som selvfølgelig er selve meningen med alt), eller parallelle svinger når man vet man ikke klarer å sette en eneste sving mer. Ser imidlertid at det er støvlene som vil bli problemet. Scarpa lager ikke lenger med insert heel (redd for å bli saksøkt), Crispi er jeg litt usikker på de nyeste modellene. Det betyr at man må lete etter en tidligere modell (finn.no) . Men finnes det virkelig ikke noe utvalg? Vekt er selvfølgelig svært viktig, ser jo at de nye randostøvlene nesten ikke veier noe ting. Gå på T1 er uaktuelt. Ønsker derfor synspunkter på hva andre der ute har funnet av løsninger?

Majasmile

Hei!

Kan du bruke Marker Kingpin som bakbinding på telerando? Den griper rundt bakstøvelen uten "tagger". Det ser ut som det er en "leppe" bak på Scarpa's telemarksstøvler som er stor nok til at Kingpin vil holde støvelen. Kanskje noen andre vet mer?


Flyt!

Vil nok tru at bryteren til gåfunksjon på Kingpin vil komme i konflikt med telemarkbindingen når den er nede. Men har ikkje prøvd sjølv. 


"Toppen av latskap er å gjere alt rett fyrste gongen"

Kan òg sei at dei nyaste crispi evo har tech både foran og bak, men at dei ikkje er å få tak i i Norge. Sport Conrad og freeheellife har dei i nettbutikk om du får prøvd tidligare modell mtp storleik. 


"Toppen av latskap er å gjere alt rett fyrste gongen"
 
Annonse
Annonse
Annonse