Er skistopperne for brede?

Fikk akkurat nye ski fra montering hos Platou, Head Kore 105 med Kingpin 13. De har montert 125 mm skistoppere på. Når støvelen står i bindingen stikker de naturlig nok ut en drøy cm på hver side over sidekanten på skiene.

Jeg har også et par K2 Annex med 118mm midtbredde, med Marker Duke som har 110 mm skistoppere på, der stopperen bare er litt bøyd ut for ikke å ta borti stålkanten. Når jeg kjøpte disse for noen år siden ble jeg rådet ved montering til å ikke sette på 130mm skistoppere (som er neste størrelse opp), pga faren for at de streker hvis de stikker for mye ut. Når støvelen står i denne bindingen ligger skistopperne godt innenfor sidekanten på skiene.

Det interessante er at jeg kjøpte Kingpin-bindingen i en annen sportsbutikk enn Platou, med 100 mm skistoppere. Platou har altså skiftet til 125 mm uten å spørre. Jeg ville tenkt 100mm ville vært klart best til en ski som er 105 mm.

Spørsmålet er altså: Har Platou gjort seg bort her, eller har montøren vurdert fornuftig? Bør jeg bytte til 100mm? Har noen erfaring med hvor mye bredere skistopperne kan være enn skia før man risikerer at de tar nedi ved f eks bratt kjøring og/eller hard kanting?

A

Kingpin kommer med to stopperbredder, med range 75-100 mm og 100-125 mm.

Så godt mulig de har montert riktig for deg sånn sett, om det er den største av de du hadde.

Alternativt kunne du prøvd med den smale stopperen, og bøyd den litt ut. Men usikker på hvor enkelt det er å bytte stopperen, eller om det lar seg gjøre uten å demontere. Om ingen andre her kan gi noe konkret svar på akkurat det, ville jeg sjekket opp mulighetene med butikken!

Men den du har er beregnet for den skibredden, så skal være OK. 

 
Annonse
Annonse
Annonse