Dynafit støvler

MP

Hei, kjører min første sesong topptur. Kjøpte meg et par dynafit tlt7 CL som har skapt litt hodebry di siste turene. Det skal sies at teknikken neppe den beste, men når snøen blir dyp står jeg bakpå i støvlene. Det har skjedd ved noen anledninger at skoen hopper ut i gåmodus ved litt hard kjøring. Det som skjer er at begge spennene er lukket,  men di åpner(eller blir presset opp) noen milimeter slik at støvlenes gåmodus aktiveres og øvre del av støvelen kan beveges. Lurer på om noen har opplevd samme problem, eller om dette er noe man kan forvente av lette tur støvler?

Opplevde det samme med tlt6. Om det er litt snø/is som har lagt seg der topp spenna går i inngrep bakpå kan kanskje forårsake det i noen av tilfella mine. Men har og opplevde at de glipper på begge støvla samtidig. Mest sannsynlig er bruken litt for tøff for en slik lettvekt støvel dersom er kjører «litt» aggresivt. Om jeg husker riktig så er vel tlt6 og 7 ganske lik i toppspenna. Det skal og nevnes at de er godt brukt men hadde problemet  fra det var nye.. 

Ikke helt uvanlig at det skjer med lettvektsstøvler ved stor belastning, som f eks når man blir liggende bakpå. Ville ha sjekket rundt låsen og forsikret meg om at den er som den skal være, men om den tvinges opp slik nok ganger kan det fort oppstår skader/deformasjoner. 

Du kan fint bruke støvlene til hardere kjøring, men det stiller også større krav til teknikk og posisjon over skia. Alternativet er å skaffe seg et par som er dimensjonert for bruken, men da må du regne med litt mer vekt og mindre gåutslag

 
Annonse
Annonse
Annonse