Bredde på toppturski

Hællæ og godt nytt år

Jeg skal kjøpe meg toppturski for første gang og trenger noen tips i denne jungelen av ski

Jeg trenger en allsidig toppturski, som funker fint kjøre i preppa løyper med. Hvilken bredde bør jeg kjøpe? Eller sagt på en annen måte: k2 wayback 88/96, völkl vta 88/98 eller head kore 93/105. 

På forhånd takk

Godt nytt år , 

Som nybegynner så ønsker du ski som er gode, trygge og stabile for dei fleste føre.  Utgangspunktet her er ski som heller mot freeride . med det sagt så hadde eg sett på ski med midtbredde frå 100mm og oppover. 

Smalere om du er liten og lett eller går mykje veldig bratt og på hardt føre. 

Mest allsidige er nok ski med rundt 100mm på midten.  Eg hadde heller ikkje gått for dei lettaste skia , men sikta sånn midt på treetet mellom 1500-1800gr i lengder tett på 190. 

Hei

Kan trygt anbefalle K2 wayback 96, 18/19 mod (har blitt oppgradert til denne sesongen). Ei veldig allsidig ski som funker til det meste, og den har i tillegg behagelig vekt. Ville ikke valgt smalere ski en dettesmile

Du nevner Head Kore.....

Kjøpte 105'ern i fjor og brukte disse på flere toppturer med tildels lange innsteg i fjor. Bruker også disse når jeg er i heisanlegget og jeg er veldig tilfreds både mtp. vekt når jeg er på tur samt kjøreegenskaper i variert terreng og med varierende snøforhold. Skien er påmontert Fritschi Tecton som duger til det aller meste. Ut fra mine preferanser så er dette det oppsettet jeg til nå har vært desidert best fornøyd med, men jeg har som sikkert de aller fleste andre tilgode å prøve myyyye utstyr. Det er samtidig viktig å understreke at utstyr som funker for meg nødvendig vis ikke trenger å fungere like godt til andre og motsatt..... Lykke til med skivalget! smile


Pondus
 
Annonse
Annonse
Annonse