Binding til tjukkas

Hei!

Har hatt Kästle TX98 med ATK FR14 og synes det er en meget bra binding. Skal sette tech bindinger på et par Black Crows Atris, og lurer på hvilken tech binding folket anbefaler. Vurderer et par ATK FR14 på nytt, men ser at Kingpin 13 får gode skussmål. Kingpin er jo litt tyngre, men som tjukkas (110kg tørrvekt) innser jeg at jeg må ha litt solide greier for å få noe som holder. Dynafit FT2 DIN12 er og et alternativ. 

Er Kingpin 13 så mye bedre å kjøre med at den anbefales foran ATK FR14?

Innspill?

G3 ion 12 holder fint.   king pin er ikkje noke sterkere en lettere tech bindinger. 

Selv bruker jeg Diamir Eagle12 binding, selv om jeg er 180cm, 104 kg!
Di funker fint til hopping også, ihvertfall til mitt bruk!
Hopper ikke noe særlig høyere enn 2 meters klipper og til det funker Diamir Eagle 12 bindinger fint til mitt bruk!


Ø.R

King pin er nok ikke sterkere, men pga at du har en bakbinding som tilsvarer en ordinær alpin binding vil du få bedre kraftoverføring, og da bedre kjøreegenskaper. Er omtrent i din vektklasse og bruker Salomon shift (enda litt tyngre, men...), og er svært fornøyd med de. Atris er jo en relativt kraftig ski, så det kan være greit med litt karftigere bindinger.

Satte på Kingpin 13. Testet på to turer og er meget godt fornøyd. Bare lyden når jeg klikker inn bakbindingen gjør at jeg føler meg tryggere . 

Har du testet Fritschi Tecton? (DIN 12)


Pondus

Sitat trygvecowboy:

Satte på Kingpin 13. Testet på to turer og er meget godt fornøyd. Bare lyden når jeg klikker inn bakbindingen gjør at jeg føler meg tryggere . 

-king pin er en bra binding , eg har ski med både king pin , ft2 og g3 ion12.  Forskjellen i kraftoverføring er minimal . Bedre frambinding pluss stabil utløyserfunksjon og lavere vekt på ft2 og g3 meir en overveier dette.  Du må passe på å få bort mest mulig snø fra kingpin bindingene før du tråkker inn og skal kjøre ned . spesielt under fjærene foran . 

 
Annonse
Annonse
Annonse