Beste alternativ til Salomon MTN Lab?

Ønsker innspill på følgende:

Jeg liker mye ved mine MTN lab støvler. Flex, vekt, respons/følelse ved kjøring er akkurat som jeg liker. Men,...

Ved bruk på topptur får jeg store gangsår på (inn)siden av hælen, dvs nedenfor ankelen, på begge bena. I tillegg får jeg gnagsår på begge lilletærne. + litt litt såre ankler.

Bør jeg innse at denne støvlen ikke passer min fot, eller ville dere satt i gang med blokking-bonanza? Digger jo støvelen i kjøremodus... 

Hvis jeg skal gå for en ny støvel. Hva er det naturlige alternativet? jeg opp i leststørrelse?  Er litt redd for å gå opp og miste den gode response jeg føler jeg får fra Labs-støvlene.

Et raskt googlesøk forteller at jeg ikke er den eneste med dette problemet. Til dere som har måtte selge deres MTN Lab pga dårlig match med fot, hva kjøpte dere i stedet?

HS

Hei.

Hadde samme problemet med gnagsår på innsiden. Og valgte å selge mine foran årets sesong.

Alternativet mitt ble Scarpa Maestrale RS2, litt bredere lest 101 vs 99. Gikk i tillegg ned en halv str.

Fikk varmetilpassa skoa, og har ikke hatt antydning til gnagsår.

Justerbar fremovervinkling og godt gåutslag. (bedre i gåmodus enn Salomon)

Og nesten like god flex i kjørmodus som Salomon MTN Lab.

Lykke til med valget smile

Ohoi!

Jeg har selv hatt vonde topptur støvler, som er stramme og fine til bakkekjøring, men vonde å gå på ved lengre toppturer. Vurderte selv å gå opp en str ved kjøp av nye. Men gikk til innkjøp av Intuition liners. Dette funket maks og støvlene sitter som støpt uten at de er vonde. Fikk mye mer plass med en ny liner. Disse har funket maks for min del, gått veldig mye og langt på disse uten problemer i vinter. Gikk en tur på 6-7 km uten stress og stort glis. Det er nå såpass mye plass til føttene at jeg må stramme til i gå modus for å unngå gnagsår. Kan fort bli litt friksjon nede støvlene når man går på feller eller ved bootpacking. Om du får mye gnagsår på hælen kan det betyr at det er for mye plass ved hælen, man får friksjon. Det vil si at hælen sitter litt løst i støvelen. Kan enkelt motvirkes med å stramme til remmen som går over risten på støvelen. Ved kjøp av nye liner vil jeg tatt kontakt med en butikk og ansatt som har peil. Men du finner også mye nyttig info her: https://intuitionliners.com/

Jeg har Scarpa Maestrale RS2.  

NB: Scarpa Maestrale RS 2.0 har Intuition liner. Anbefales!

Scarpa Maestrale RS2 str. 27.0 ønskes kjøpt smile

 
Annonse
Annonse
Annonse