Allsidige toppturski for nybegynner

Noen som kan anbefale allsidige topptur rettet ski for forholdsvis nybegynner? Har sett litt på tester men blir ikke helt klok på hvilke ski jeg bør gå for og hvilken midtbredde. Har maestrale2 sko som skal brukes. Vil være variert føre der de skal brukes. Er 184cm høy. 

Hvis du er helt ny med topptur, ville jeg styrt unna de smale, superlette skia som har blitt veldig trendy det siste par årene. De kan være litt vanskeligå kjøre på for ferskinger. Bredere ski funker helt greitvarierende norske forhold.

Jeg selger de gamle skia mine, da jeg har gått over til lettere utstyr - https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=141712927

Det står litt her om skia https://www.ski-review.com/ski_reviews/review/volkl_amaruq_2013/

Eg vil også anbefalle å styre unna dei aller lettaste skia. Midtbredde rundt 100 er veldig fint til det meste.  Volkl vta og k2 er testvinnere så dei vil nok ikkje være feil. 

Om du er villig til å ha en virkelig god ski å kjøre så er det veldig mange som bruker Sgn sin rakkar på tur på tross av at den nok er litt i øvre del på vekta . Den ser ihvertfall ut til å fungerer særdeles bra under alle føreforhold. 

Okei, takker så mye for svar. Håper selvsagt å bli bedre etterhvert. I tillegg til K2 sine Wayback 96 ser på tester at stereo wolverine v2- 88 og G3 Findr-94 kommer bra ut, kan disse også anbefales? Hva med lengde siden jeg er 184?

Vekt speler nok like mykje inn som høgde, men ski litt kortere en deg sjølv slår aldri feil.  180 til 184 alt etter som . 

Har nå funnet G3 Findr 94, tror jeg vil gå for disse. Kommer til å velge 182cm modellen, men er fortsatt usikker på bindinger og feller. Har sett på ATK Raider 12 2.0, hva tror folket om disse? 

 
Annonse
Annonse
Annonse