Allround ski

Hei,

Jeg trenger noen råd/tips! Jeg er ute etter en ski jeg kan bruke til «alt», noen toppturer, noe offpiste og noe bakkekjøring. Vet dette ikke er optimalt, men er ikke så aktiv/kresen at det er så viktig.

Har lest litt om alt fra G3 Findr 102, Völkl Mantra, Rossignol Soul 7 HD og DPS Wailer 106 Pure 3. Men har ikke blitt noe klokere.

Samtidig sett på King Pin eller Tlt Radical ft 2 bindinger.

Dynafit Beast/Khion er vel skoen jeg har funnet ut passer meg best.

Skal ikke på de mest krevende toppturene og kjører heller ikke noe utfor/super-g, men kan dra på litt av og til, og kjører gjerne litt utfor løypene og leker meg litt også. Har dere noen forslag til den ultimate allround skien jeg bør se litt nærmere på?

Soul 7 fungerer ihvertfall til alt mulig rart og er en god kandidat om du bare skal ha ett par ski. Fat-Ypus M5 er en veldig lignende ski, men som er litt stivere og gir deg mer respons når du tråkker til i svingen. Men vi snakker om små forskjeller her.

De andre skiene har jeg ikke så mye meninger om, men til bruken ville jeg gått for en ski med 5-point design (Fat-Ypus M5 er det...). Da får du gjerne en ski som carver fint i bakken så lenge det ikke er altfor isete, og som er lettsvingt i løssnøen.

Marker Kingpin er en veldig bra binding som holder skien på plass når det gjelder. Jeg har hatt ymse erfaringer med Radical FT, riktignok i den første utgaven (skien ramler av på hardt føre/slag). Kjørefølelsen i Kingpin er også bedre siden den klemmer hælen ned på skien, men du i en klassisk Dynafit-binding flyter på pinner både foran og bak.

Kjører selv på K2 Annex 98 - veldig fornøyd med de. Gode i bakke og i pudder - kanskje ikke for de aller dypeste dagene. Burde fungere bra sammen med Kingpin. Liker løsningen med solid hælfeste.


Petruccio

Anbefales for Allround ski. 

gclub

 
Annonse
Annonse
Annonse