Telemark toppturski

hei!

Skal gå til innkjøp av nye toppturski med telemark binding til sesongen, og trenger gjerne noen tips!

Eg vil ha nokon lette ski og lette bindingar. Kjøpte nye sko i fjor,(Scarpa tx pro) så må være noen bindinger som passer til dei.

Nokon som har nokon anbefalinger? Skal alltids finne nokon gode ski men er mest usikker på hvilken type binding som egner seg best for dette.

takk for svarsmile

Hvis kriteriet er vekt, så har du 3-4 reelle alternativer, avhengig av skoen din.
Hvis dine sko har inserts til tech-feste i front, så kan du få de letteste bindingene på markedet. Da har vi 2 alternativer
- M-equipment Meidjo https://www.the-m-equipment.com/en/products/bindings-2-1

Tech-front, med NTN-feste. Har ingen erfaring med de selv, vet noen var missfornøyd med førsteutgaven pga barnesykdommer. Men har ført fra folk som jobber i bransjen at deltagere i worldcup skal stå med meidjo v2.1 i 2017/18 sesongen, så det sier en del. WC tar ikke i bruk ting uten at de har testet det skikkelig. Tok tid før de byttet fra 75mm til NTN pga de ville at det skulle være "tried and tested". Fremtidsorientert, men høy prislapp. Ca 1 kg for par 
- TTS baserte systemer (moonlight, OMG)
http://www.moonlightmountaingear.com/products/bindings/pure-tele-2.html // http://wasatchski.com/tts.htm

Tech-front, radisjonell 75mm telemarksbinding, men vaier/kabel som festes på helen. Essensen av en telemarksbinding, ekstremt lett, pålitelig. Men muligens ikke så fremtidsorientert som Meidjo? under 1 kg for paret. Her også så er prisen relativt høyt. 4000kr og oppover.

Hvis dine sko ikke har inserts, så er det kun NTN-baserte bindinger som vil passe. Rottefella har en freedom, har den selv, men ville ikke anbefalt den da 22design har kommet med NTN-binding. http://www.twentytwodesigns.com/Outlaw-X-Telemark-Binding_p_114.html

Den er ikke den letteste, ca 1500-1600 gram for paret. Men de som har prøvd den har sagt det er den beste telebindingen de har stått med. Så ja, noe tyngre enn alternativene over, men prismessig er det mulig å finne denne bindingen til en mye rimligere penge enn alternativene over.
Håper dette gav noe svar

I tillegg til de mfjelddalen nevner er det og ATK Newmark 290 g pr binding, men krever installasjon av en plate på skoen.

 
Annonse
Annonse
Annonse