Hvilket NTN utstyr skal jeg velge?

Hei!

Jeg har behov for å fornye utstyret og har lyst å prøve NTN etter flere år med 75mm. Jeg har tidligere kjørt med Garmont sko, G-3 Targa Acent bindinger på Vølkl Mantra ski og vært storfornøyd nedover. I erkjennelsen av at knærne og kroppen for øvrig ikke blir yngre ser jeg etter et mer rendyrket og lettere oppovertur-sett.

Noen anbefalinger? 

Hei. Targa ascent bindingene dine er blant de lettere på markedet, så ikke så mye vekt å spare på ntn-overgang, men du får en hel del annet gunstig med på kjøpet.
- Men skiene dine er tunge som en vinternatt, så det er primært ved kjøp av nye randoneeski vektbesparelsen vil skje. Utrolig mye gode ski på markedet, så vanskelig å si hva som er best. Hvis du klarer å finne dine behov (og ikke bli for ivrig på midjemålene som folk flest blir når det kommer til ski, folk flest går ikke alltid i løssnø/pudder, snarere tvert imot), så vil du finne mange ski som er gode til telemark, som du vil bli fornøyd med. Flat bakski kan være en fordel til tele mener jeg, da det påvirker monteringspunktet på skien. Mange randoski har slikt. Og ikke minst, utrolig vanskelig(om ikke umulig) å gi en anbefaling når du egentlig ikke har gitt noe informasjon å gi anbefaling ut i fra. Grunnen til at det finnes så mange ski på markedet, er de ulike preferansene. Så når du ikke adresserer noen preferanser, annet enn vekt, så kan man egentlig ikke anbefale noe annet enn en lettere ski. men lang historie kort 1) ski med midje 80-100 er som regel konstruert for å være mest allsidig. Ski bredere eller smalere blir spisset i hver sin retning. 2) Gå i en butikk, forklar hva du er ute etter, hva du står, hva slags type turer du ønsker, alt mulig av info gir mannen/damen i butikken bedre forutsetning til å gi deg en anbefaling. Jo mindre du forteller, jo mindre kan de forstå ditt behov, jfr min "rant" ovenfor.
- Når det gjelder bindinger vil jeg anbefale 22design Outlaw X eller Medjo 2.1. Rottefella sine NTN bindinger er snillere på pris, men de er til en viss grad utdaterte, både mtp vekt og funksjon.
- Sko. Ikke så mye vekt å spare der, desverre. Telesko blir fortsatt ganske tunge målt opp mot letteste randoskoene på markedet. Men du må ha nye for at det skal passe med ntn=)

 
Annonse
Annonse
Annonse