Hvilke telemark ski er best

Hei jeg er en gutt på 16 år som har lyst og begynne å stå på telemark men jeg har altså ingen aning om hvilke ski eller slikt som er best og bruke . Har søkt litt rundt men klarer ikke og finne noe om hva slags ski jeg burde kjøpe. Jeg har tenkt og stå for det meste utenfor løypene på voss. Har forstått det slik at NTN bindiger er det jeg burde kjøpe men lure på hvilke ski noen her kunne andbefalt

Hvilke ski som er best å bruke, blir litt som å spøre: Hvilken dame som er best å bruke. (Eller gutt, om du kjører twin tippwink)

Mye er smak og en erfarings sak eller hva man selv ønsker av egenskaper, men to konkrete exempler kan jeg gi. Kästle FX 95 & Blizzard Brahma.

Mikkel han sier jo han liker utenfor løypene i Voss på telemark så da vet vi jo han vil ha ei våt og heftig ei, men som fortsatt steller med han når han har influensa. Så kan vi heller diskuter om ho bør være blondine eller rødhåra. 
Voss har mye tung pudder og vindblåst snø så du vil ha en ski med mye flyt, som ikke hekter og er kjapp i skogen. Telemark offpiste monteres gjerne en del bak, så twintip blir uansett ikke optimalt. Se etter ski med rundt 110-120 mm midtbredde(nei dette er ikke for bredt, hadde Elan Boomerang når æ kjørte i Voss og ønska mer bredde), lang frontrocker og taper, gjerne litt tailrocker. Skulle æ hatt ei ski til telemark utfor løypene i voss nu hadde det blitt Line Pescado.
Angående bindinger gå for Rotefella NTN Freedom, Freeride er for carving, eventuelt The M Equipment Meidjo om du skal mye på topptur.

 
Annonse
Annonse