Hjelp til valg av ski

Hei!

Jeg er ei Telemarkkjører på 30 år som har stått på ski (og Telemark, med avbrudd) siden jeg kunne gå. Er på utkikk etter nye ski. Har kokt ting sammen ned til ei relativt kort liste (etter å ha sett igjennom over 100 stk) og ser etter hjelp. Har spurt rundt på skiessentials.com, Oslo Sportslager og VPG. Prøver en melding her for å se om dere kan knekke denne nøtta sammen med meg og ekspertene(?).
Her er kriteriene mine:

 • Vekt rundt 1500g per planke. Skal gå mye og langt med de (og toppturer).
 • Antar at de ikke bør ha FOR mye innsving så Tele går mer naturlig?
 • Prioriterer pudder og fokk (selvfølgelig) og søker mer flotte nedfarter, enn at jeg søker ski som kan ta meg ned hvor som helst, men fleksibilitet er selvfølgelig bra, at jeg ikke tryner så lett på skareflekker. Is er det relativt lite å gjøre med uansett.
 • Grafikk. I en tie, vil jeg ha monocolour I sterke farger eller sort/hvit. Har hvitt/sort utstyr for det meste. Dette er bare I ties, performance og vekt er viktigst! Så lenge de ikke ser ut som noe ei katt har hosta opp.
 • TELEMARKSBINDING. Ikke Rando! (Eller hva som helst jeg kan stå telemark med, skal ha hælen fri til gåing og semi-fri til nedfart!)

  Lista:

  1. Ripstick 96 Black Edition
  2. Elan Ibex 94 Carbon XLT
  3. SGN Hurrungane Carbon
  4. EVI 52 Silver
  5. G3 Findr FLX 94
  6. Dynastar Beast 98

  Videre anbefaler Oslo Sportslager noen ski. Min respons:

  "Om jeg skal stå hele året tror jeg at jeg kommer til å angre på å ha for hardpakke-dedikerte ski, da pudderkjøring er den deiligste følelsen som finnes. Jeg ligger litt der at jeg kan ofre litt stabilitet på dårlig føre dersom jeg har det morsommere på bra føre. Men 105 blir litt for dedikert for pudder tror jeg. 
  Bestiller ikke nye ski på ei stund (mine forrige fjellski ble stjålet) så blir et "one-ski quiver". Kan ofre litt oppover til fordel for nedover, men ikke så altfor mye.

  (K2) Wayback (96)-skia bør virkelig være verdt det, da jeg avskyr grafikken på de, ser ut som et par utbrente sigaretter med hula-skjørt. Kan sikkert spraymale over med litt hjelp..
  Blizzard (Zero G 95)- skia har litt av samme problemet for meg, men overlever. Men hva med Blizzard Bonafide da? Lurer også på om de blir litt for lette?
  Fischer (Trans Alp)-skia finner jeg litt for lite info på. Blir ikke de litt tynne og lette?
  Black Diamond (Route 95/105) hadde vi bestilling på her på Haukeliseter for litt sida, 40% avslag. Ville blitt litt vemodig å kjøpe disse til full pris :p Dessuten har disse, via de fleste reviews jeg har funnet, litt dårligere tilbakemelding enn de jeg originalt lista her."

  VPG anbefalte G3-skia, og de fant jeg faktisk interessante.

  Skiessentials.com nevnte Solomon QST 99 som et safe-choice mhht. det jeg var på utkikk etter, men har siden ekskludert de fra lista. (De nevnte forsovet Ripstick-skia/versjonen som et veldig interessant prospekt).
  Fjernet også Black Crows Navis Freebird og Hagan Ski Core 88.

  Jeg går ut ifra at jeg vil foretrekke ski som heller er kortere enn meg, enn lengre, da jeg skal kjøre mest telemark. If. de jeg har hørt med er dette bedre nå- selv om jeg husker ei tid da Telemark-ski skulle være lengre enn andre typer ski..
  Jeg er rett under 180 cm og 80 kg.
  Relativt godt trent, helt OK kondis, men trener ikke kondis.

  Elsker å leke på nedfarten. Ikke noen jibber (bare basic triks, lite big air stuff), men hopp og drops blir det alltid. Fine, store svinger er gøy, og kjøring blandt trærne er gøy.

  Bakkekjøringsmuligheter er et pluss, men ikke derfor jeg kjøper ski. Carvingski kan jeg leie på skisentre om det ikke funker med mine nye ski.

  På forhånd tusen hjertelig takk for all hjelp!!

  Mvh. Sebastian

 
Annonse
Annonse
Annonse