Bakkeski til telemark

Er det noen her som har erfaring med en ren bakkeski til telemark?
Jeg har et par ski med 74 mm midtbredde og svingradius på 15 meter og tenkte å montere et par NTN Freeride med bremser på 95 mm. Er det nødvendig å montere bindingene med en riser? Jeg ser at Rottefella selger riser på 10 mm. Ellers ser jeg at en del skriver at en riser vil gjøre det lettere å få skiene på kant, men det viktigste for meg er nok å unngå "boot out".

Bør jeg ha riser for å unngå "boot out" eller funker det uten? Bindingen bygger jo litt i utgangspunktet også.

Alle erfaringer, enten det gjelder bruk av riser eller ikke, er velkomne. 

Ingen?

Tja, har et par Fisher Motive 86 m/75mm telemarksbindinger montert rett på skia u/riser. Funker fjell på klink og preppa bakke.

danny 

Dersom du med boot out tenker på når belgen over forfoten presses helt sammen, OG du ikke har tenkt til å kjøpe nye støvler, ski eller bindinger, så tror jeg riser har lite å si. Jeg tror match mellom flexen i støvel og binding er det som har mest å si for å unngå boot out.

Telemark-racing kjørere bruker riser, mener jeg å ha sett, men tror ikke det er nødvendig om man ikke driver med det. Det kommer an på kjørestilen din

Det er mulig jeg bruker begrepet boot out feil, men jeg tenker på om sko (eller evt bremser) subber ned i snøen når jeg carver. Riser har vel flere hensikter etter hva jeg forstår. En ting er kjørestil osv, men en riser vil heve skoen og bremsene slik at det er større margin når skiene er på kant. 

Pudderhue, jeg har selv kjørt med cobra R8 på 82 mm midtbredde. Det gikk fint, men nå er det en smalere ski og med bremser. 

Eirik, jeg ser at de i verdenscupen har riser, men jeg er usikker på om dette bare er pga kjøreegenskaper eller om det også er pga boot out/subbing av sko og bremser. Men for alt jeg vet er det ikke sikkert de bruker bremser i verdenscupen en gang. 

BC

Hei,

regelen er vel jo smalere midje jo mer behov for riser. Skal du kjøre med RS race e.l. er det nok en fordel, ellers er det ingen vits. Bedre kontroll på skia uten riser, og mer tilgivelse å få fra skia... RS typ ski trenger du ikke hvis det ikke er snakk om portkjøring og is, morsommere med noe a la Vølkl Mantra et al. Lykke til og gi gass smile 

Takk for svar BC. Det er ikke snakk om en utpreget konkurranseski, men heller en "nedjustert" modell med litt bredere bruksområde, men hvor man likevel kan dra på litt. 

Typiske race ski er jo smalere enn skiene jeg har, så jeg får prøve meg uten riser først og heller ettermontere hvis det blir problemer. Og for nysgjerrighetens skyld, har du kjørt med riser BC? Er det andre egenskaper som endres utenom de du nevner ovenfor?

Har alltid trodd at platene var for å få kantet mere, kraft ganger arm....

Thanks for the info

ผลบอลสด

 
Annonse
Annonse
Annonse