Atomic/Salomon/Dynastar???

Har sett meg om etter nye telemark-ski nå i desember og valget står mellom tre modeller. Noen som har prøvd de som er nevnt under? og har noen synspunkter? råd? Er spesielt usikker på lengde... Bruken er for Voss og Myrkdalen, med ca.60/40 kjøring i og utenfor løyper.

- Atomic Vantage 90 Cti (tilgjengelig i 176/184)

- Salomon 92 QTS (tilgjengelig i 177/185)

- Dynstar Cham 2.0 97 (tilgjengelig i 178/184)

Et par detaljer om meg: Høyde 178cm (179 på en god dag), Vekt: rundt 70kg. Bruker en eldre Scarpa T2 støvel og trives i den, med 22 Design Hammerhead-binding som jeg tenker å flytte over på de evt. ny skia.

Hei. Har bare prøvd 1 av modellene, så det blir jo ikke skikkelig sammenligningsgrunnlag. Har en tidlig utgave av Atomic Vantage Alibi 98 m/ NTN. Forskjellen på Alibi og 90CTi er først og fremst at Alibi har en linje titanal fra tipp til tupp. Så den er litt stivere, men igjen 10-15% tyngre også (litt pga breddeforskjeller). Jeg er veldig fornøyd med Atomic. Byttet fra Volkl Mantra, til Armada TST, før jeg landet på Atomic. Veldig fornøyd med allroundegenskapene (Mantra var for stiv og fartsorientert, mens TST ble for myk/leken og løssnøorientert). Bare pass på at du har tilstrekkelig lengde. Telemark er mer utsatt på lengde på bakski (ytterski i sving har mer press i telesving kontra paralellsving). Min Alibi er twintip, dvs mindre bakski. Så pass på at skien ikke blir for kort. Jeg ville valgt 184 hvis Vantage 90 hvis tuppen er uendret. Hvis den er lagt ned og er en slak, "early rise", så kan du velge 176 hvis vil ha skien ekstra leken. Men mye av dagens ski er rocker i begge ender, så den effektive lengden er kortere, så ikke vær redd for å ha mer en kroppslengde. Jeg er 183 og Alibi i 187. Gitt rocker i begge ender kunne jeg har 2-3 cm lenger uten problem.
Vet Dynastar Cham 2.0 har flat baktupp (evt veldig slak "early rise"wink, som jeg mener er kurant til telemark, gitt press på bakski i sving. Men har dessverre ikke prøvd den.

Tusen takk for info, falt ned på Salomon QST 92 tilslutt gitt! Litt av grunnen til det er pengene, men også fordi av alt jeg klarer å finne av info sier meg at det er den rette skien for meg. Jeg mener: gutta i butikken er flinke de, men en ting jeg har følt på er at info varierer fra gang til gang.
Angående lengde kom jeg til det samme som deg etter å ha lest meg opp på langs og tvers av alt jeg kunne finne. Valgte 185 også etter å ha forhørt meg om storebroren QST99 (som det faktisk finnes mer info på). Uansett så er QST92 185 faktisk reelt 184cm, etter å ha trippelmålt med tre forskjellige tommestokker. Må si jeg ble litt overrasket; ville kanskje ha forventet at Salomon kunne vært mer presise.
Nå har jeg montert binding og imorgen skal det testes i Myrkdalen. Gleder meg.

Fornøyd med valget? Sitter å vurderer samme ski nå. 

 
Annonse
Annonse