Skiferie i julen med barn?

Jeg ønsker å reise vekk i julen i lag med min sønn, og da vil vi et sted vi kan stå på ski. Om det er i Norge eller i utlandet er ikke så nøye, det viktigste er at vi har enkel tilkomst til bakkene og løypene, at det er mulighet for måltider igjennom julen og selvsagt at skiheiser holder åpent.

Vi holder til i Bergen, så det må enten være innen avstand så vi kan kjøre dit, eller at det går fly dit om det er i utlandet.

Dere som er erfaren på ski, har dere noen steder dere vil anbefale oss å reise? Min sønn på 8 har aldri stått på ski før, og jeg er ikke veldig erfaren på ski selv. Vi ønsker rett og slett å ha en koselig tur i lag der vi kan nyte snøen med lek å morro og at det er mest mulig tilrettelagt og enkel tilkomst til bakkene fra der vi bor, samt at løypene er tilpasset nivået vi innehar.

Hei.
Eikedalen og Furedalen-Kvamskogen, er jo bare en kort biltur unna Bergen og kan sikkert fint passe for nybegynnere!
Spesielt Kvamskogen ser det ut til! (Furedalen + Aktiven Skiheis) som ligger ved Kvamskogen.
Overnattingsmuligheter har jeg ikke noe greie på.
Rundt jul og nyttårs tider her i norge, gjelder det jo å finne skianlegg som ligger under tregrensa, slik at ikke vinden/nyttårs stormene får så godt tak i skianlegget.
Kongsberg skisenter er veldig tilrettelagt med egen barnebakke og skibånd for barn og ikke så bratt skianlegg å stå i...
Oslo Vinterpark/Tryvann- god T-baneforbindelse fra Oslo Sentrum!


Ø.R
 
Annonse
Annonse
Annonse