Ski valg

Hei allesmile

Jeg lurer på om noen av dere kan hjelpe meg? Jeg har bestemt meg for å kjøpe et par nye ski. Jeg har ikke kjøpt nye på noen år og er ikke så oppdatert. Jeg kommer til å bruke den mest i preparerte løype, men liker å kjøre løssnø også. Jeg vil si at det blir ca 70% piste og resten offpiste. Jeg har ikke tenkt så masse på pris, men trenger kanskje ikke dei aller dyreste.

Ellers så er jeg 195cm høg og ca 105kg.

Håper der er noen som kan gi meg litt rådsmile

Det kan se ut som Head Core 105 kan være noe for deg. Forholdsvis rimelige ski som kom i år. De har fått meget gode kritikker på de fleste tester

i forhold til det bruksområdet du beskriver.

Blir ikke Head Kore 105 ei ski som har mest fokus på offpiste? Jeg ser det er tilbud på K2 Pinnacle 88 no. Kan det ver ei bra ski til meg?

Head Kore 105 fikk nettopp Testvinner i Toppturkategorien til Fri Flyt. Har ikke prøvd dem selv, men ut fra beskrivelsen ser de ut til å fungere veldig godt som allround ski. Lite utdrag fra 

«Kore 105 er et supert valg for mange, særlig deg som vil dra på i unnabakkene, og ha bare ett par ski, men samtidig kunne gå opp selv.»

Har selv Head Cyclic som er 113 mm under fot. Jeg synes de fungerer overraskende godt i preparerte løyper, og det lille jeg har prøvd dem utenfor synes jeg også er strålende. Etter hva jeg har hørt, så er Kore 105 mer lekne og lettkjørte ski. 

Testen av K2 Pinnacle 88 sier at den kanskje er litt mer nybegynnerski både i og utenfor løypa. 88mm under fot tror jeg også blir litt lite hvis man skal leke seg litt utenfor løypa. Med din høyde tror jeg også det kan være greit å ha mer areal å flyte på, rett og slett. 

Det beste tipset mitt er uansett å ta en tur i en sportsbutikk med godt utvalg, og rett og slett spørre og grave. Greit å ha noen idéer om hva man skal bruke skiene til og et realistisk forhold til sitt eget nivå. I Oslo er det jo typisk Oslo Sportslager og kanskje G-max Storo.

 
Annonse
Annonse
Annonse