Kjøp av ski til skosgskjøring

Hei, ser at det er flere forumposter som omhandler det samme, men de fleste er mange å gamle. Drister meg derfor til å lage en ny tråd.

Jeg trenger hjelp til å kjøpe med noen nye ski, men veldig usikker på hva jeg skal velge. Jeg har kjørt snowboard i mange år, men vendt tilbake til alpinski for ca 2 år siden. Kjøpte meg da carving-ski som jeg er relativt fornøyd med. Har funnet ut at det jeg liker best, er å kjøre offpist, da altså rundt omkring i skauen ved siden av løypene. Dette kan være både uoppkjørt løssnø, men også følge små "stier" andre har kjørt inni skogen.

Spørsmålet blir jo da, hva skal jeg velge? Etter mye lesing, så ser det ut som at jeg vil ha ski med mye rocker, slik at jeg får bedre flyt. De carvingskiene jeg har nå, detter jo rett gjennom snøen ved lite fart eller litt feil sving. Men samtidig vil jeg jo ikke at de skal være komplett ubrukelige når jeg kjører ut av skogen og ned til heisen!

Bør jeg gå for full rocker, eller bare delvis? Twintip er jo ikke must for meg, for jeg driver ikke å trickser eller hopper uansett.

Hva med camber? Er det en fordel? Skal jo kjøre delvis i pudder, men også i oppkjørt skog.

Hva med lengde? Jeg er 183. Egentlig så frister det med litt kortere ski ettersom jeg syns det er mest gøy å svinse og svanse rundt trær i trange forhold, men samtidig så vil jeg jo ha litt flyt i løssnøen når skogen åpner seg litt? Bredde er jo også et spørsmål...

-

Jeg vet det blir mange spørsmål, mye å lure på. Jeg må selvfølgelig poengtere med at jeg er ingen proff, og derfor små forskjeller i skityper tror ikke jeg at jeg kommer til å merke uansett. Hadde jo vært greit om det finnes noen slik ski tilgjengelig i normale sportsbutikker. smile

Takk til alle som kan peke meg i riktig retning på hva jeg bør se på! smile

 
Annonse
Annonse
Annonse