Hjelp til utstyr

Hei! 

Jeg har planer om å kjøpe meg nye ski for sesongen, men da jeg ikke har noe særlig erfaring med skiutstyr, tenkte jeg at jeg kunne gi det et forsøk her før jeg eventuelt tar turen til en skiforhandler.

Da jeg ikke har stått på alpinski på 10-15 år, er jeg på utkikk etter et par gode og stabile ski i kategori nybegynner. Jeg vil helst få tak i et par ski som jeg kan bruke både i preparert bakke, men også kan brukes til å gå en topptur om det blir tilfelle. Jeg trenger også hjelp til valg av bindinger og støvler som kan brukes til dette.

Jeg er 188 høy og veier ca 77 kg. 

Tusen takk for svar smile 

Jeg var i lignende situasjon som deg for 4 år siden. Da falt valget på Rossignol Super7 med Marker Duke og Head Vector støvler.

Jeg har vært utrolig fornøyd med oppsettet mitt men nå som jeg har fått smaken på både topptur og freeride skulle jeg ønske jeg hadde kjøpt støvler med inserts slik at jeg har et bredere repertoar. Det skal også sies at jeg nå sikler på lettere ski, binding og støvler men tror det er viktig å gå "trappen" opp, altså at man begynner med noe som er medium ++ for så å lese seg opp og se hva som finnes av utstyr.

Vil anbefale minimum 105mm under støvlene for å få gleden av powwow og kanskje litt lette ski. Om du vil ha gleden av ski i bakke vil jeg ikke anbefale full rocker da de kan virke litt ustabile og blafrende.

Hva med Black Diamond Helio, Vølkl vta 108? med Marker Kingpin, Dynafit TLT etc?

Siste tips: Les deg opp... go full geek og lykke tilsmile

 
Annonse
Annonse
Annonse