Heisbasert offpiste - hvor bør vi dra?

Hei!

Jeg og en kamerat har et par fridager i starten av mars vi tenker å utnytte til å ta en tur. Vi holder til i Oslo begge to.

Hva vi ønsker:

- Kjøre offpiste med utgangspunkt fra heisen.

- Helst åpne områder uten mye tett skog.

- Godt utvalg av preppa løyper i tillegg.

- At anlegget er stort og har mange høydemeter fra bunn/topp.

- Bra med snø.

- Terreng med små klippedrops og morsomme elementer som ikke krever toppnivå.

- Mulighet for overnatting så nært anlegget som mulig.

Oss:

- Har ikke skredsøker, spade, søkestang og heller ikke god kjennskap til skredsikkerhet etc.

- Vi er på vår første ordentlige sesong, så vi har ikke utholdenhet eller er flinke nok til masse teknisk skogskjøring og altfor bratt terreng.

- Ønsker å bruke turen til å terpe på frikjøringsteknikk, så jo lettere terreng, men fortsatt spennende, jo bedre!

Jeg har sett på følgende anlegg:

- Myrkdalen, Røldal, Voss, Oppdal (men er det nok snø der nå?)

Hemsedal er bra. Der var vi i romjula og hadde noen morsomme runs ned fra Tottentoppen bla. Det kan være et alternativ, men vi ønsker å reise et sted vi vanligvis ikke har mulighet til å besøke sånn uten videre.

Åre har også vært oppe til vurdering, men det ser ut som at det er mye jobb å komme seg dit.

Jeg disponerer et feriehus + bil i Evenes, så har også vurdert Riksgränsen og Narvik. Ta en dag i hvert anlegg. Min eneste bekymring er at det kanskje fortsatt er litt tidlig i sesongen for Riksgränsen? Narvik ser bra ut nå og de åpna opp til Linken på lørdag ser jeg. Vi kan fly opp for 2k per pers.

Setter stor pris på eventuelle tips smile

Har stått mye i både Myrkdalen, Voss og Røldal. I Myrkdalen er snøen ofte veldig fin, og det er absolutt fine muligheter for fin kjøring. På Voss syns jeg terrenget er mer spennende, med dropper og mulighet for mer varierte runs. Det ligger lavere enn Myrkdalen, og om det regner på Voss så snør det ofte i Myrkdalen.
Det en får kjørt med heis i Røldal synes jeg rett og slett ikke er så veldig spennende. Kun snaufjell, ikke skog. Men mye fint om en tar beina fatt.

Kan varmt anbefale Strandafjellet. Der har du alt. Snaufjell med lange relativt bratte linjer, som ender opp i lettere bjørkeskog. Begge sider (Roaldshorn og Furset) har veldig fine områder for skogskjøring. Pizzaskogen er jo legendarisk! Baksida av furset sida, ned til pizzafabrikken. Går ikke heis så dere må bli hentet. (Skitaxi!). Ganske nye heiser (Stol og gondol) tar deg raskt til toppen. Klaffer snøen på Strandafjellet så kan du ha det vanvittig morro.
Det er jo kystklima, så den ene dagen kan det regne, før det kommer væromslag og det detter 70 cm løssnø over natta (Har opplevd dette, da jeg har bodd der et år.) Det var en ukedag, så det var sol 70 cm løst og ca 5 andre i hele anlegget! Alt i alt er det muligheter for veldig mye god skikjøring!!

Slenger meg på og anbefaler Strandafjellet. Var der i forrige uke, og det var knall! God offpistkjøring, både med og uten skog, god snø. gode bakker og utroilg flott utsikt. Bodde på Stranda Hotell, som ligger en liten kjøretur unna bakken, men det er mulig å ta passelig rimelig skitaxi opp til anlegget. For øvrig også nydelig mat på hotellet!

Hvis dere skal ta en slik ut, så anbefaler jeg å ta en titt på uteguiden.com. Der kan man leie guide for en halv eller hel dag, det samme med skredutstyr. Er skredterreng ganske nært anlegget, så greit å ha slikt på stell. De er også utrolig dyktige til guiding. Ta første dagen med dem, så kan dere lære dere alle de ulike stedene der dere kan stå på ski, så slipper dere å finne opp hjulet på nytt. 

 
Annonse
Annonse
Annonse