Sella Ronda Dolomittene

Hei, 

Vi er en liten gjeng som planlegger tur, muligens til Dolomittene / Sella Ronda.

Noen som har noen tips om hvilke steder man bør bo, og evt annen nyttig informasjon som kan være greit å ha.

Vi skal primært kjøre i preppet bakke uten guide, evt offpiste blir nok kun litt utenfor løypene på egenhånd.

Planlegger å reise en uke i mars 2019.

Takk for info..

Kristoffer

JT

Hei
Har selv bodd i Selva (italiensk - det heter/kalles Wolkenstein på tysk) og det er veldig sentralt. Bo gjerne så sentralt at du kan renne/gå til gondolbanen som går fra sentrum til Ciampinoi (nr 29  -  se Funivie Ciampinoi på googlemaps). Det er et perfekt utgangspunkt. På toppen her finner du også starten for utforen i Val Gardena - "Saslong" som ender i "byen" St. Christina. 
Sella Ronda er et er perfekt valg for å få litt oversikt over dette enorme skianlegget. Den kan kjøres både "clockwise og counterclockwise". Tar du nr 29 til toppen så går Sella Ronda "counterclockwise". "Må" dere kjøre "clockwise" så dra fra Selva til Dantercepies. Først en stolheis, Costabella - nr 31, så gondol nr 30 Dantercepies.

PS! Husk å kjøp "Dolomiti Superski ski pass" skikort, så du/dere ikke opplever begrensninger på hvor dere kan kjøre.

En tur til isbreen Marmolada er også å anbefale på en solskinnsdag, MEN sørg for at dere står først i køen når gondolene åpner... (det gjelder for  ALLE skidager!)
Bodde selv (fire kompiser) på Garni Hotel Miara (i 2017) og det er et perfekt utgangspunkt for gondolen til Ciampinoi.

I de preparerte bakkene er det et ELDORADO av muligheter!! Anbefaler varmt blant annet Seceda på "sunny side" . For å komme hit renner du "Saslong" og tar en liten togtur på 10 min (gratis på skikortet) fra St. Christina.

Pudderskiene kan dere sannsynligvis la ligge igjen hjemme både pga lite snø og færre offpiste muligheter enn mange andre destinasjoner.

Val Gardena er fantastisk skianlegg og anbefales sterkt! Så mye at vi i år også tar med oss familiene på tur smile
JT

 
Annonse
Annonse
Annonse