Passer disse skia for meg?

Hei, jeg vurderer sterk å kjøpe meg et par Rossignol soul 7 men ser at den ikke finnes i noe lengere enn 188. Jeg selv er 193. Det jeg lurer på er om disse skia vil fungere for meg, kommer mest til å bruke de til frikjøring, primert skog og diverse naturlige hopp. Jeg har hørt at hvis man skal drive med frikjøring så bør man ha ski som er like lange som deg selv og opp til 10 cm lengre, vil disse Rossignol skia være helt forferdelig for meg å kjøre eller vil det fortsatt være brukbare? Feks hvordan vil det være i pudder. All respons settes stor pris på, tar gjerne imot forslag til andre ski jeg burde vurdere.

Er 193cm og veier 80 kg.

Mvh Øystein

Jeg kjører selv på et par år gamle Rossignol Soul 7. Fantastiske ski som virkelig imponerer i preppa løype. Carver like godt som mine Kästle MX 88. Ellers er egenskapene utenfor løypene også knall. Veldig morsom ski.

Kom over et godt tilbud på Finn og kjøpte et par i 180cm, til tross for at jeg er 184cm lang. Kan ikke si at jeg kjenner at noe er galt, utover at jeg har lest de samme tipsene som deg. Nå er ikke jeg veldig dreven og kjører stor sett heisbasert offpist i skog.

Ser for meg at man merker lengden, eller mangel på den, om man drar på i bratte heng med stor fart. De har en veldig kort radius, og sammen med en 50% rocker i tuppen vil de nok blafre og virke ustabile i sånne situasjoner kontra lengre ski. Her kan nok mer erfarne skikjørere supplere..

Kortere ski vil være lettere å manøvrere i tett skog og være meir leikne .

Mi erfaring er at med kortere ski  så må en ha meir kontroll på balansen då det skal lite vektforskyving til før ei ski med  ujamn flex forandrer karakter. Lang rocker og mjuk framski +stiv bakski trur eg ikkje gjer noke spesielt godt heller på ei kortere ski for en høg kjører.   Spesielt når du kjører på vekslande underlag.  Liker du litt fart i tillegg så vil du no tydelig merke det. 

Eg er 189  og kjører helst på ski rundt samme lengde og over.  For en på 193 så hadde eg nok kanskje sett på ski som Black crows anima i 194,  salomon qst 118/106. Kan jo slå et slag for Sgn også,  og spesielt nye tunnelvisjon som en får i lengre lengder. Urrakkar,  som er ei mjuk jibbe/puderski kjem også i lengder over 190.

Der er mange å velge i men trur eg hadde holdt skilengda nærme kroppshøgde.  

 
Annonse
Annonse
Annonse