Hjelp med valg av ski

Hei, håper noen kan komme med noen gode erfaringer.

Kjører i dag på K2 Obsethed skien, den er sandwich konstruert og veldig mye rocker foran og bak. Jeg syns den blir alt for myk når jeg får stor fart, samtidig som det er vanskelig og lande når du dropper eller hopper.

Ønsker meg nå en ski med rocker forran, som er mer stabil på kant, og stivere bak slik at den blir litt røffere og enklere og lande med.

Sett på Amplid Facelift, Line Sick Day, Armada TST.

Jeg er 174 cm høy og tenker også da ski som er rundt 178-180.

K2 skiene er også ganske mye bredere på midten enn disse foreslåtte skiene, så vet noen hvordan de flyter i pudderet sammenlignet med de som har over 120 cm under midten?

Noen som har kjørt disse skiene og har erfaring? Eller noen som vet om noen andre ski som er tilsvarende disse eller som kan passe beskrivelsen av kjøringen min. Kjører kun utenfor bakke i pudder. Har andre ski til bakken.

Blir happye for alle svar. Takk for hjelpen.

Hei=) De skiene du har nevnt (amplid, Line, Armada), hvorfor akkurat disse modellene? Facelift er touring-alibiet til Amplid, og Line/Armada sine ski har mye park/jib/lek orienterte røtter. Dvs Amplid sin ski er laget superlett og vil ofre kjøreegenskaper for lav vekt, mens line/armada vil være lekne, backcountry/jib-aktige ski som også ofrer kjøreegenskaper. 

Når det gjelder bredde, så er fysikken ganske enkel. Smalere ski = flyter mindre (arkimedes lov om oppdrift). Så smalere ski vil flyte dårligere enn brede ski, spørsmålet du stiller er jo er det nok flyt i en smal ski. Hvis du utelukkende bruker skien utenfor løypene så vil jeg også spør deg, hvorfor skal du ha en smalere ski? Jeg har hatt TST, pga jeg brukte den litt overalt, derav ikke bredere ski. Men til reint bruk utenforløypene så har jeg en Armada JJ, som er 12mm bredere, for nettopp bedre flyt. Forstår selvfølgelig hvis du ønsker en smalere ski pga du synes bredden på Obseth er litt klumpete og trives bedre med mindre ski, men hvis det ikke er andre grunner, ser jeg ikke helt årsaken til å gå ned på bredde, siden du ikke står i bakke overhodet.

Når alt er nevnt over, så starter vel det opprinnelige spørsmålet ditt med at du ønsker stivere ski. Da foreslår jeg at dette er det som driver letingen, ikke ta 3 ski du liker - og fiske etter feedback som passer ønsket ditt. Line/Armada lager ski i litt samme sjanger, så jeg tror ikke de kommer til å føles stivere enn K2'n din. Lekne, lettere ski vil ikke takle fart bedre. Amplid har jeg ingen erfaring med, så skal ikke definere hvilken type ski de lager, men facelift er touringski, og lette ski ofrer noe kjøreegenskaper for den lave vekten. Ville gitt anbefalinger i retning Blizzard/Atomic, evt Volkl/Stockli(?), type tysk/østerrisk/sveitisk generelt, har kultur for å lage ski med høy grad av stivhet. Blizzard er har de siste årene fått uhemmet mye skryt for skiene sine, men jeg har ikke noe erfaringer med dem. Har vært innom Atomic og Volkl, Atomic har hakket mindre stivhet, som passer mitt behov veldig bra (bruker ikke titanal lenger, som Blizzard fortsatt gjør). Volkl har blitt mer lekne årene, på de bredeste skiene deres, og er kanskje ikke så relevant lenger.
Håper noen av svarene hjelper deg=)

 
Annonse
Annonse
Annonse