Er begynner og vil ha nye ski.

Har nylig begynt og stå på ski og fikk noen gamle carving ski av en venn, men så fort jeg prøver og stå utenfor løypene er de nesten umulig. Har bare stått på ski noen mnd, men er allerede på de røde og noen svarte løyper. prøver meg og på offpiste men skia duger ikke der. 

Vil gjerne ha noen ski jeg kan bruke både i løypa og utenfor. Hvor mye i og utenfor jeg kommer til og være er jeg vel heller usikker på, men regner med at jo mer erfaring jeg får, jo mer blir det utenfor.

Er ca 190 og 85 kg.

Har googlet litt og funnet ut at det mest sannsynlig er all mountain ski jeg burde skaffe meg, men trenger hjelp til og finnet ut hvilken type, merke osv.

https://www.oslosportslager.no/produkt/k2-pinnacle-95-allmountainski-1617-38050.aspx
Disse i 184 er nok supert. Da har du ski som vil fungere godt i løypen og utenfor! anbefaler også en DIN 13 binding, og at du skaffer deg sko som passer bra og siter godt på foten for en bedre kjøre opplevelse på breiere ski. Lykke til! 

Takker,  det ser ut som supre ski til mitt bruk! Har og sett litt på bindinger men der er jeg ikke helt sikker på hva som er bra og sånt. Men om jeg kjøper noe ala https://www.oslosportslager.no/produkt/look-pivot-14-dual-wtr-alpinbinding-42324.aspx så tror jeg det er noe sånt du mener? Har kjøpt noen head støvler med flex 80, de er litt trange på midten. Har hørt at det er mulig og bytte såler eller noe for og få de til å passe bedre? Eller bør jeg kjøpe nye sko?

om støvlene er litt trange,  så kan det i de fleste tilfeller blokkes ut, litt avhengig av hvordan støvelen er laget, og hvor på foten det klemmer. Om det er vanlige alpinstøvler pleier det å være ganske rett frem, er som regel rando- og lettvektere som kan være litt tricky. Det viktigste er at du tar dem med til en butikk som kan dette!

støvlane er viktigare enn skia, spessielt når ein utvikle ski-teknikken sin. eg slite framleis med dårlege ski-teknikk uvanar som stamme frå da eg brukte billige støvlar frå xxl. bruk ein del tid og gjerne litt peng for å finne støvelen som passar deg best.

Har funnet en tysk side med meget gode priser, har sjekket litt opp om den og det ser ut til at det er en god butikk! Men hvilken bindinger burde jeg velge? 

https://www.sport-bittl.com/en/k2-pinnacle-95-16-17::62700_1_1136.html?setchange=set&setpos=2

Har og funnet ut at de støvlene jeg har vil virke bra, må bare utvide de litt.

Må forresten trykke på linken 2 ganger for og få opp riktig side...

Har nå fått skia og testet de ut idag, tusen takk for tipset dette er helt fantastiske ski! Anbefales på det varmeste! 

 
Annonse
Annonse
Annonse