EVI Asphalt

Hei,

Jeg er på jakt etter et ekstra par ski til toppturer og frikjøring. Dette er skiene som skal brukes i storfjellet og i skogen på de dypere dagene. Jeg har allerede et par Hurrungane 101 carbon som jeg bruker til alle de lengre turene der forholdene kan variere.

Jeg er nå på jakt etter et par ski med litt bredde, som jeg kan dra nytte av når snøen ligger dypt, men som ikke veier for mye. Jeg har sjekket to alternativer der jeg får lette ski, med gode kjøreegenskaper. Slik det er nå, har jeg landet på to alternativer (Jeg er meget åpen for andre alternativer også).

Den første jeg sterkt vurderer er EVI Asphalt. Denne fikk jeg anbefalt på bakgrunn av de valgene jeg tok på siden. Problemet er at det er vanskelig å finne noe informasjon og brukererfaringer på disse skiene.

Jeg ser at det er en relativt stiv ski med mye rocker (rocker-flat-rocker), den har stor svingradie (30 m) og en midtbredde på 118. Altså en ski som skal håndtere storfjellet veldig bra. Men det jeg da lurer på er hvordan de hånderer skogkjøring. Jeg har i hovedsak lyst på en ski som tåler bratt kjøring i storfjellet, men man ender ofte i skog ett stykke ned på turen. I tillegg er det kjekt at de er lettsvingte i skog dersom det er dager med laps i skogen på dager med dårlig sikt og mye snø.

Det andre alternativet jeg har sett på er SGN Togga carbon. Denne skien vet jeg at er skikkelig leken i skogen, men jeg er usikker på hvordan denne skien er i storfjellet. Denne er hakket mykere? Samme svingradie. Noen som har noen innspill i forhold til hvordan denne skien er i storfjellet?

TLDR: Hvordan er det å kjøre EVI Asphalt? Funker den i skogen også? Hva med Togga carbon? Funker den bra i storfjellet?

Innspill settes STOR pris på smile

Hei,  sjølv om eg ikkje har prøvd hverken Togga carbon eller Evi asphalt så har eg både den vanlige Togga, sgn 1184  , Evi orange og Evi parlamentarisme så eg kan dele litt erfaring med dei . 

Eg liker godt Toggaene og bruker dei på enkelte turer endå. Trygge ski som en kan dra på litt med . Oppover vart dei for tunge pluss at eg syns dei er bedre med skikkelig lengde , noke som gjer det litt vanskeligere å baute . Dei er blitt skianleggskia mine i lag med 1184. 

Evi orange har vært topptur  skia mi siste halvanna året . Eg ser den har litt mjukere fleks og smalere en asphalt , men det er ei fantastisk allsidig og leiken ski . Eg har brukt den på all slags føre og spesielt om der er fare for pudder i skogen .

No kjører nok ikkje eg mest aggresivt og dei brattaste linjene men eg syns skia er veldig trygge.  Lett nok oppover , leiken i skogen , lett å ta hoppsvinger når det trengs. og  stabil nok til å dra på litt nedover når det åpner seg . kvaliteten på skia er veldig god .

Parlamentarisme er også en veldig god ski som eg har brukt over våren og på en del turer der føret og lengde  tilseier lavere vekt og smalere ski. Den er nok hakket bedre når det er bratt og utfordrande føre . 

Ettersom du har hurungane 101 so ville eg vel kanskje sett på en ski som utfylte den og ikkje en som er for lik . 

Skia mine er kjøpt etter anbefaling frå Endre basert på høgde /vekt / ønske /ferdighet . Og det syns eg har klaffa veldig bra . Så eg anbefaller at du ser på det treet også på Evi sine sider og ikkje berre på skivelgeren , eventuelt sender en Endre en e-post om ka du er ute etter . 

(Ps: Av sgn skia so hadde eg noke heller vurdert tunnelvisjon for bratt og hard kjøring då den er litt stivere en togga samtidig som den flyter bra og er leiken nok i skogen ) 

Lykke til 

Takk for god tilbakemelding! Jeg har sett på de fleste av skiene til EVI. Asphalt er den som passer best med tanke på hva de er tenkt for, og bredden, men jeg skal sende en mail til Endre. Høre hva han sier. De virker i alle fall som veldig spennende ski å kjøre med, så det hadde vært bra å teste et par.

Kunne jo tenkt meg et par med rene storfjellski, men vil fortsatt at vekten skal være relativt lav. Men igjen takk for tips og innspill!

Nå er asphalt både bredere og lettere en mine Orange . Og generelt så er der alltid et kompromiss mellom vekt og styrke nedover , når det er sagt så er nok eg litt over snittet i høgd/tyngde noke som gir store utslag på forskjellige ski .

Der er alltid noken ganger at eg skulle ønske eg hadde toggaene eller 1184 nedover for meir stabilitet  , men det er sjelden og eg ønsker det aldri for oppturen .  

Vist du ender opp med eit par Asphalt så må du gjerne dele erfaringa med skia. 

Takk for tipsene! Jeg har kikket litt på orange også. Denne er heller ikke spesielt tung, så den kan også funke veldig bra. Men det som tiltrekker meg mest med Asphalt er svingradiusen på skiene. 30 m gjør skiene utrolig behagelig i fart. Jeg tenkte også på muligheten til å montere knockers på skiene for å øke vekten litt ekstra, noe jeg tror er ett godt alternativ.

Hvordan er egentlig formen på Orange? Jeg ser at den har 23m svingradie, men er det camber under fot, eller flat?

Eg trur den har ørlite camber .  

Har du sett på villhingst ? Er vel en pro modell som blei laga til nokre kjente frikjøringsprofiler . 

Jeg sjekket den ut nå! Virker som en veldig spennende ski. Det eneste som bekymrer meg med Villhingst er at den veier en del. Jeg ønsker fortsatt at Skien skal være relativt lett (under 2000 g).

hvordan er du i forhold til lengder på dine Orange? Ut i fra sidene til evi, anbefaler de ski i samme lenge som meg selv, altså 183, men for meg er det nok mer naturlig å gå opp i 188 for ski som skal være litt mer stabile. 

Slik som jeg har sett/lest til nå, så har jeg disse alternativene: Asphalt, lett ski med stor svingradius. Orange, en stødig freeride ski med god bredde, lavere svingradius og grei stivhet. Iron, som ligner mye på Asphalt, men med litt mer inssving, og litt smalere ski.

I tillegg har vi fortsatt både Togga, og Tunnelvisjon, men denne er en del tyngre enn de andre jeg har sett på. Dog får jeg gjerne bedre kjøreegenskaper.

Har forresten tenkt å feste et par SHIFT-bindinger på skiene.

Eg er 187 og knappe 100kg med litt utsyr . 

Kjører på 189 ski som er et kompromiss eg syns er greit mtp å lett kunne gå med dei i bratt terreng og skiegenskaper nedover . 

Toggaene mine er 194 , som eg syns er veldig ok lengde.  

Lengre og tyngre ski vil vel alltid være meir kjøresterke , men trur ikkje du blir skuffa over noken av Evi skia heller . Det er veldig bra ski . 

Uansett, takk for all hjelpen. Har ikke bestemt meg ennå, men du har vært mye til hjelp! Jeg har send mail til EVI, så jeg får bare vente å se hva de sier.

 
Annonse
Annonse
Annonse