ANNONSEINNHOLD

La oss starte med å stadfeste at du trenger hjelm. I disse dager er det påbudt med hjelm i flere anlegg. Som ansvarlig skikjører har du også en plikt til å ta vare på hodet ditt, uansett om du holder til i parken eller på baksiden av fjellet. I dag er kravene til den moderne hjelmen store: Vi skal ha en hjelm som passer til alle forhold. Dette behovet dekker Oakley med sine nye Mod-hjelmer.

1 - Vær sikker

Sikkerhet kommer som kjent først - når alt kommer til alt, skal hjelmen være i stand til å tåle en trøkk for deg. De fleste hjelmer består av et indre plastlag og et solid skall på utsiden. Vekt er også en faktor, de fleste hjelmer veier ca. 500 gram. Her er det lite rom for å være gramjeger, men det lønner seg å satse på en solid passform og moderne materialer. Husk at det indre laget kan bli stivt eller sprøtt og dermed mindre sikkert over tid. Derfor anbefales vi ofte å skifte hjelm hvert fjerde eller femte år.  

Du kan få økt sikkerhet mot støt og fall ved å gå for en hjelm med MIPS-teknologi. MIPS gjør at hjelmens ytre lag “gir etter” uten å vri hodet og nakken din ved fall, slik at skader kan begrenses. MIPS er levert av svenske forskere til hjelmer for snø så vel som sprangridning og systemet har blitt standard blant profesjonelle. Oakley sine nye hjelmer Mod3 og Mod5 kommer begge i MIPS-variant.

 

2 - Finn formen din

At hjelmen sitter godt på hodet er minst like viktig som at den er sikker. Vet du ikke hva din vanlige hattestørrelse er? Du kan bruke et målebånd for å måle omkrets i cm rett over øyenbrynene og ørene. Størrelsen er rundt 50-60 cm for de fleste. Hjelmen din skal sitte behagelig og ikke vingle om du rister på hodet. Sjekk også hvordan du foretrekker fóret: Er det tykt eller tynt? Kan du ta ut foret og vaske det? Foretrekker du å ha lue under? Skal du ha rom for øreplugger til musikk?

Selv med riktig størrelse kan man trenge noen tilpasninger. Oakley har tenkt på dette med årets nye hjelmer. For at hjelmen skal sitte skikkelig, kommer Mod-hjelmene med det kjente Boa-systemet for å stramme passformen. Du får også utskiftbart innerfór og øreklaffer, så hjelmen sitter godt, uansett.

 

3 - Velg funksjonene du trenger

Hva som kreves av en hjelm handler om hva du bruker den til. Med moderne hjelmer skal det være en hjelm som kan brukes til alt! Oakleys nye Mod-hjelmer sitter i dette sjiktet. De er sikre, har lav vekt og høy byggkvalitet. For å få et inntrykk av kvaliteten, bør du sjekke ut hjelmstroppen. Den magnetiske Fidlock-mekanismen er sikker, hanske-vennlig og skikkelig tilfredsstillende å spenne på.

Oakley har utstyrt sine hjelmer med god ventilasjon i tillegg til varm fóring - dermed kan du holde deg varm hele dagen - eller holde hodet kaldt når det trengs. Du kan åpne og lukke ventilasjons-glippene lett med hanskene på. God ventilasjon bidrar også til å minske problemet med dugg på innsiden av skibrillene.

 

4 - Velg riktig stil for anledningen

Apropos skibriller: Hvor viktig er det ikke at hjelmen passer til dem? Det er svært ubehagelig på kalde vinterdager med glippe mellom hjelm og goggles. Med Mod-hjelmen er du garantert en perfekt match med dine Oakley-goggles, om det så er Flight Decks, Fall Line, eller Airbrakes. Det er bare å innrømme det: Stil er viktig - og med Oakley kan du variere!

Bremmen bidrar også til at brillene passer, både Mod3 og Mod5 kommer med Modular Brim System, eller MBS. Denne unike nyvinningen gir deg valget mellom to forskjellige bremmer: En streit en og en med en liten tunge. MBS kan lett skiftes ut med en skrutrekker. Slik kan du velge mellom forskjellige hjelmprofiler som passer din stil og dine goggles.

I tillegg vet vi at farger og design er viktig, og med Mod-hjelmene er mulighetene store. Hjelmene kommer i over 20 forskjellige farger, i to-delt fargedesign og tidsriktige detaljer. Velg en farge som passer stilen din i snøen. Er du en racer, frikjører eller en parkkjører? Matt eller skinnende blank? Pastell eller knæsj farge? Oakley har svaret.

Oakleys nye mod-hjelmer er tilgjengelige nå. Mod3 er modellen for den prisbevisste som ønsker seg mange funksjoner og stor sikkerhet. Den har også en litt rundere form. Noe hvassere er modellen Mod5, som er lettere, mer teknisk og strømlinjeformet. Begge modeller finnes i egne MIPS-varianter. Du finner Oakley Mod hjelmer hos de fleste forhandlere. Vil du lære mer om de forskjellige modellene, sjekke tilpasning av goggles eller utvalget av farger? Sjekk ut Mod-hjelmene på oakley.com/helmets.