FINVÆR: Skyene sprakk opp og nedturen ble av typen kongebra! Foto: Thore K. Engdal

Se Skjorta!

Det er ikke bare på Sunnmøre skiføret er bra. Litt lenger nord, i Eikesdalen, er det kongeforhold, bare se Thore Engdals bilder fra Skjorta!
OPPOVERTÅKE: Ikke like bra forhold på vei opp. Foto: Thore K. Engdal

Thore K. Engdal, og turkompisene Vegard Foss og Terje Røstum, rapporterer fra en herlig overraskelsestur på Skjorta i Eikesdalen:

 – Vi besøkte Skjorta i Eikesdalen forrige lørdag. Våknet opp til en kald morgen, hvor nedbøren enda lå tjukt blant skyene over Eidsvågen, som var vårt avreisepunkt. Alltid like pålitelige Yr hadde annonsert at solen ville vise seg midt på dagen, slik at vi gikk ut med friskt mot. Friskt mot skulle komme godt med da tåken lå tjukt rundt oss, og sikten til tider var meget begrenset. Stemningen steg likevel betraktelig da høydemeterne fløy avgårde og vi kunne subbe fellene oppover i tørr nysnø. Toppen ble nådd 20 minutter etter skjemaet vi hadde lagt for å nyte den solen vi hadde blitt lovd av meterologene, til ingen nytte. Her var det ingen utsikt å nyte.  Vi ga det en time i lesiden av varden mens de siste restene av turmixen ble fortært i påvente av bedre sikt på nedturen. Vel nede på 1600 moh gjorde vi klar til påstigning, dog noe betuttet over at dette nydelige føret skulle skusles bort med ploging i null sikt. Heldigvis er det mangt som tyder på at vi har gjort mye riktig her i livet, for som ved et kraftig vindkast var himmelen i ferd med å bryte opp, og vi ble velsignet med en flott nedfart!

Har du vært på en fin vårskitur i år? Send en rapport til tore@friflyt.no, og kanskje du vinner en premie!

Annonse
 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse