Ekstremsportveko har offisiell åpning i dag .

Vekostart preget av kajakkulykke

Ekstremsportveko er dypt preget av at en elvepadler fremdeles er savnet på Voss. Men alle aktiviteter vil gå som planlagt.

En 20 år gammel britisk kajakkpadler er fremdeles savnet, etter at han forsvant i Raundalselva lørdag ettermiddag.

– Kajakkmiljøet er sterkt preget av meldingen om at en ung padler er savnet. Ulykken skjedde på et strekke som er mye padlet, noe som gjør hendelsen enda vanskeligere å fatte. Våre tanker går nå til ungdommens familie, og til vennene som var med på elven denne dagen, sier Dag Sandvik, leder i Voss Kajakklubb.

Hjelmen og kajakken er funnet, men 20-åringen er fremdeles savnet, tross intens leting og heroisk innsats fra letemannskapene. I en pressemelding fra Ekstremsportveko blir det slått fast at padleturen ikke skjedde i regi av Veko, men at ulykken uansett setter et sterkt preg på festivalen.

– Organisasjonen og padlemiljøet er preget, men utøverne mener at det er viktig å gjennomføre de planlagte aktivitetene, sier Sofie Torlei Olsen, leder for Ekstremsportveko.

De tre kameratene som var sammen med padleren da han forsvant, blir fulgt opp av kriseteamet i Voss kommune. Voss kajakklubb og padlemiljøet på Voss er også i tett kontakt med kameratene.

Ekstremsportveko starter offisielt i dag.

– Dette er selvsagt en tung start for festivalen, men vi håndterer hendelsen så godt vi kan, samtidig som planleggingen og gjennomføringen av aktivitetene skjer så normalt som mulig, sier Sofie Torlei Olsen.

Annonse
Ikke medlem på friflyt.no?

Fyll inn navn, tekst og captcha så kan du likevel kommentere.

Hvis du er medlem kan du i tillegg bruke bruktmarkedet og legge ut filmer, bilder og blogger.

Logg inn eller bli medlem på friflyt.no du også.

Annonse
Annonse