Nå er det fint i Romsdalen!
TOPPTURFEBER (EP3): Det er vanskelig å si nei når Ola Hovdenak inviterer til lokalguiding i Romsdalen – selv på en ukedag.
Hva skjedde i snøskredet på Nyheitind?
Fem erfarne toppturutøvere måtte hentes med helikopter fra Nyheitind i Romsdalen på påskeaften, etter at et stort snøskred – og fare for nye skred – isolerte dem i fjellet.
Ta randoutfordringen
Etter et vellykket prøveår, håper Romsdal Rando at minst 100 deltakere vil gå løs på tre fjelltopper og 2500 høydemeter 21. mars.
Skredkveld i Romsdalen
Vil du oppdatere kunnskapene om skredvarsel og veivalg, bør du møte opp på Grand Hotel Bellevue på Åndalsnes tirsdag kveld.
Romsdalsekspressen
2 timer og 18 minutter brukte hjemmefavoritt Ola Hovdenak på tre fjell og tilsammen 2500 høydemeter under testutgaven av Romsdal Rando.
Beste på lenge
Romsdalen er endelig i gang med vinteren, og her har du rapporten fra Steffen Olsen & co.
Annonse
Randosportens store styrkeprøve
Romsdal Rando blir skibestigningskonkurransen med flere høydemeter og mer spektakulære nedkjøringer enn vi har sett i Norge noen gang tidligere. Du kan bli med på testarrangementet den siste helga i mars.
Skadd på Vengetind
25-åring pådro seg alvorlige, men ikke livstruende, bruddskader etter å ha falt ned ei 700 høydemeter lang renne søndag.
Nysnø på Trollstigen
Statens Vegvesens rando-sommerskisenter på Trollstigen åpna med nysnø onsdag denne uka, men sesongen blir ikke kjempelang.
Basehopper omkom
OPPDATERT: En søramerikansk basehopper døde da han kræsja i veggen etter et mislykka hopp i Stabeveggen, like ved Trollveggen i Romsdalen i dag.
Topp turing i Romsdalen
Isfjorden ligger midt i smørøyet i Romsdalen og til tross for varierende føre var det god stemning gjennom hele helga på Casa Heen toppturfestival 2012.
Varslingsplanen er klar
Slik blir vinterens skredvarsling.
Alle bilder: Karl Otto Henriksen
Fokus på Norge
Hvitserk & Eventyrreiser er mest kjent for ekspedisjoner til eksotiske strøk, men nå satser de tyngre på toppturer i Norge. Det kan du høre mer om i Oslo 18.oktober.
Snøskred på Finnan
Like etter at friflyt.no mottok sammendraget av skredvinteren 2010/11 fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) denne uka, unnslapp en 71-åring et stort snøskred på Finnan i Romsdalen.
Annonse
 
Annonse